Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 15. maj 2011

Den gør mig glad...Den gør mig glad denne lille vilde blomst Stor Fladstjerne (Stellaria holostea) som nu blomstrer så smukt i min have med sine facinerende todelte kronblade. Planten bliver ca 20 cm høj og egner sig f.eks til bunddække under buske, hække og til kedelige skyggehjørner hvor man savner noget der lyser op.


De små planter jeg fik for et par år siden har nu bredt sig til et en pæn størrelse pude i "Børnehaven" - så nu skal den deles op og plantes rundt omkring på sommerhusgrunden.

Den ligner en gang vissent græs i tidligt forår, men den skyder nye blade på de tilsyneladende visne stængler. Det nye løv dækker hurtigt  og blomstringen starter primo maj.

Ellers er det som om at meget står næsten klar til at springe ud i stor stil. Mange af de nyere stauder i min have står med 1 eller 2 små blomster ......så næste weekend må der være noget at vise frem til jer fra sommerhushaven!

Her er lige en smagsprøve på det der er på vej :


Ensianbladet Ærenpris 

Lysegul Ranunkel
    
Lyseblå Vårfloks


Hvid Natviol

7 kommentarer:

 1. Ih altså! Jeg fristes næsten til, at kommer forbi sommerhuset, hvis ikke det var for min køresyge terrorist :-)

  SvarSlet
 2. Hvor ser de skønne ud - ja dem alle sammen. Men den hvide stor fladstjerne er da helt i særklasse med de todelte kronblade :-)

  SvarSlet
 3. Stor fladstjerne ser rigtig skøn ud, og hvor er det dejligt med alt det, som er på vej. Forventningens glæde ;-)

  SvarSlet
 4. Stor fladstjerne gør også mig glad. Min datter kom hjem med en skøn buket, som har stået i evigheder og pyntet i stuen.....

  SvarSlet
 5. @Madam Bæk: Vi må håbe terroristen bliver "kørestærk" med alderen eller stor nok til at være alene hjemme - du skal være så velkommen på et havebesøg.
  @Susanne: ja, jeg går helt i stå hver gang jeg går forbi den - så må naturens værk beundres
  @Ina: Ja, tænk at jeg sidder og tæller dagene indtil jeg kan komme afsted igen maj/juni er den bedste havetid.
  @Mette: jeg skal da helt klart huske at have lidt med hjem til en vase - havde ikke checket for holdbarhed i vase - tak for tippet.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Den fladstjerne troede jeg var "ukrudt" men er nu også glad for mine! Tror jeg vil prøve at flytte nogle af dem. Og så skrev du, at man med lethed kan så Ensianbladet Ærenpris - jeg har lige købt en, og den er SÅÅÅ fin, så det skal da prøves!

  SvarSlet
 7. Kan godt forstå du er glad, det er så fint. Der sker rigtigt meget lige nu, det om at holde øje i hjørnerne...

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg