Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

onsdag den 8. august 2012

Status på min lille purpursolhat samling

Efter at have set så mange skønne purpursolhatte i blogland og efter have fået staudebede med mere sol end førhen, så har jeg for et par år siden besluttet at det igen var tid at forsøge mig med purpursolhatte. Jeg havde tidligere anskaffet en enkelt hvid, men det var ingen succes. Men nu da jeg fiskede den lille pjevsede plante op fra skyggebedet og flyttede den, så blev det straks noget helt andet.

Echinacea purpurea White Swan - fotograferet af min datter

Echinacea purpurea White Swan blev på rette sted hurtigt meget høj og meget kraftig i væksten.

I samme bed har jeg så sat en anden hvid sort Echinacea purpurea Alba og den ser umiddelbart ud til at være spinklere i væksten og blomstermidten er lidt grønnere, bliver ikke så stor og kronbladene kommer ikke til at hænge så lodret ned som på White Swan.
Der skal dog vist gå et par sæsoner før det kan være endeligt bevist. Væksten er meget afhængig af hvor leret jord de står i her i mine bede.

Echinacea purpurea Alba

Er der nogen der kender til forskelle / ligheder på disse to hvide sorter??

Echinacea purpurea Sundown - en blanding af pink og orange


Echinacea purpurea Hot Lava - mørk orange

  Echinacea purpurea Green Jewel - bevarer sin grønne farve

Echinacea purpurea Sunrise


Echinacea purpurea - frøplante af Magnus


Syv forskellige purpursolhatte - det tangerer da "en lille samling" - og den sidste purpursolhat er ikke indkøbt endnu...hvis I forstår hvad jeg mener  :o)


20 kommentarer:

 1. Hvor har du mange fine purpursolhatte, jeg har slet ingen, nøjes med at nyde alle de fine på bloggene ;o)

  SvarSlet
 2. Jeg har begge de to hvite, men jeg vet faktisk ikke hva som er forskjellen på de. Jeg har også 'Green Jewel' og 'Sunrise'. Jeg synes grønnfargen er så flott på 'Green Jewel'. I år har jeg sådd 'Green Envy', men den vil ikke blomstre før til neste år. Er spent på om den har like fin grønnfarge.

  SvarSlet
 3. De er altså så skønne de solhatte, jeg nyder også mine meget. Udover at se godt ud er de også robuste og skønne at tage ind i vaser, - så kan man heller ikke forlange meget mere, vel... !? ;o)

  SvarSlet
 4. Hej Berit.Skønne solhatte du viser.Det er første år jeg har den blomst.Har kun to stk.Og jeg ved ikke hvad de hedder.Hvis du får tid vil jeg være glad hvis du måske kan give et bud på navnet.(se mit sidste indlæg)Godnat herfra Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyserøde blomster er jo ikke min stærke side - prøv med Dorthe Solhat...hun er en af "eksperterne" :o)

   Slet
 5. Hej Igen.kan se at du ikke har mig på din liste.men det er -mit lille gods.Jette

  SvarSlet
 6. Jeg har også fornylig købt 4 stk. White Swan. I forvejen havde jeg kun Magnus. De andre du viser er også skønne. Jeg har heller ikke købt min sidste solhat :-)

  SvarSlet
 7. Nej det er nok ikke den sidste solhat, du har købt, ligesom det ikke var de sidste iris i går :o)
  Jeg har også svært ved at se forskel på de hvide solhatte. Jeg har en som jeg på billederne har kaldt White Swan, den anden dag fandt jeg planteskiltet. Der stod alba på, og den er stor og kraftig, så jeg tror ikke, du kan regne med, at din alba bliver ved at være spinkel, hvis den står det rigtige sted. Der kommer billeder af den i dag.

  SvarSlet
 8. Den grønne - Echinacea purpurea Green er suveræn flot, den vil jeg prøve til næste år!

  SvarSlet
 9. Beautiful flowers, beautiful colours, I like such a nature. I am greeting

  SvarSlet
 10. Hvor er de forrygende, Berit. Frøene af mine "Sundown", som jeg fik af dig spirede fint og jeg har gået og glææææædet mig. Tog dem frem parat til at udplante.... Blev sløj i et par dage, og kom fra det. Så forleden fandt jeg alle -gentager- alle potterne nede i beden neden for stakittet. Fyldt med jord. Tømt for planter.

  Så: hvis nu du kan tage frø af din skønhed igen, vil jeg med glæde bytte. Og tage turen endnu en gang.

  For SOLHATTE er bare den skønneste sensommerblomst.

  Jeg skroller op og ned og nyder dem alle.
  Også tak for kikket i øvrigt i din dejlige have på Signes blog.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Glemte at skrive det, men gør det nu, skønt man jo nok kan regne det ud: det var snegle, der havde haft gilde. :(

   Slet
  2. hej Marianne
   Jeg kender det alt for godt her hos mig - jeg har fået spist så mange små nyspirede planter af sneglene. Da mit drivhus var i brug så satte jeg potter med småplanter ud fordi jeg tænkte at nu kunne de klare sig i det fri.... og så kan du tænke dig til resten. Så nu har jeg lært at så rigeligt og være rundhåndet med de blå sneglekorn. Så kan de få ondt i maven, sådan!!
   Jeg skal sørge for ny frøforsyning af den skønne pink/orange Sundown :o)
   Knus fra Berit

   Slet
 11. Hej. Hvor har du mange skønne solhatte. Jeg kunne godt lide den rød/orange, den var nærmest helt glødende. Den må også være meget smuk som snitblomst i en vase. Tak for inspirationen.

  SvarSlet
 12. Åh så mange skjønne solhatter du har! Jeg er blitt angrepet av solhattdillen i år, og jeg kjøpte til og med frø på Ebay og sådde noen i vinter! De spirte bra og nå gleder jeg meg til de vokser til. Kanskje jeg får oppleve blomstring til neste sommer/høst! Det er jo det som er så bra med solhattene, at de blomstrer sent på sommeren/høst, og vi får glede av dem lenge! Magnus og Green Juwel var helt nydelige! De må jeg skaffe meg frø av til neste år :)
  Ha det godt!

  SvarSlet
 13. Jøss, så mange flotte Solhatter du har. Må visst skaffe meg fleire. Vart ein smule misunnelig :)))
  Ha fortsatt fine dager.

  SvarSlet
 14. Det tror jeg da nok man kan kalde en samling. Jeg har en sølle med to knopper, der har stået gemt under en afblomstret iris :))

  SvarSlet
 15. ....uha ja jeg forstår så godt hvad du mener søde Berit ;0) Hvor er jeg glad for at du er blevet ramt af en solhat i nakken :0)

  Så vidt jeg lige ved så er alba og white swan den samme - bare forskellige navne.......jeg har i hvert fald købt dem med begge navne på skiltet engang..........ecninacea alba "white swan".......men jeg vil ikke æde min gamle hat på det. Smukke er de i hvert fald og ikke til at få nok af.....vel ???

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 16. Hvor er de skønne, dine solhatte - jeg er især vild med White Swan for dens flotte statur. Jeg har også selv måttet genindføre solhatte i haven i år. Jeg har plantet med for meget skygge, og kan jo se og læse om dine, havd det kan gøre at flytte dem;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - nu har jeg lært at de skal stå så de får sol direkte på sig i mange timer hver dag om foråret ved starten af væksten. Så flytningen til solbede - lidt luft omkring dem og placering i forkanten har gjort en kæmpe forskel.
   Jeg kan også se at jordens beskaffenhed har meget stor betydning hos mig - alt efter hvor godt plantehullet er forbedret så ses det på solhattens højde og drøjde. Mine to Green jewel ser helt forskellige ud lige ved siden af hinanden - det må jeg vise i et indlæg i weekenden.
   Jeg drømmer om at få oceaner af solhatte på sensommeren - godt jeg fik den ind i haven, bedre sendt end aldrig.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg