Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

torsdag den 16. august 2012

Jeg har lommerne fulde af......

....staudefrø ( ikke kastanjer - som børnesangs teksten jo lyder).
Jeg bliver helt febrilsk når jeg ser en af stauderne med frøstande - fuld fart hen og hente et kaffefilter eller gå og drysse dem ud over hele grunden i kanterne ved træer og buske.

Her er det den hvide sporebaldrian jeg har fået kig på - frøene modnes lidt efter lidt med små "faldskærme" ligesom en mælkebøtte.

Sporebaldrian er en dejlig nem plante der kan bruges i buketter og den skyder hurtigt nye blomsterstilke.Kan skæres ned midt på sæsonen hvis den er for stor og for "løs" i væksten.

Trives også under meget tørre forhold - findes også i pink.

18 kommentarer:

 1. Sådan har jeg det netop også! Det kommer lidt bag på mig at frøstandene pludselig er der. I år prøver jeg ligesom også at være mere opmærksom på det - nu er der jo blogland at kunne dele med ;-)
  Sporebaldrian er køn, og det er at den klare det tørre, er jo en fin egenskab at besidde for tiden :0)

  SvarSlet
 2. Ja jeg har også lært noget om at samle frø nu, så jeg går også rundt med kaffefiltre i lommerne :o)eller strør frøene rundt omkring
  Den ser fin ud din sporebaldrian, den har jeg ikke. Så hvis du får mange frø, er jeg interesseret. Især hvis de bare kan strøs ud i bedene :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lige skrevet dig på "huskelisten" !

   Slet
  2. Hvis den ikke 'inviterer' ubudne katte (er der ikke noget om at katte er vilde med ... Øh Baldrian?) må jeg så godt komme med på din huskeliste, Berit?

   Slet
 3. he-he... det værste er når jeg får samlet frø af noget jeg ikke helt ved hvad er... det kan være lidt bøvlet når man står med små planter og den store gættekonkurrence går igang ;o) Bla har jeg en hvid "ting" som jeg ikke aner om det er en staude, toårig eller sommerblomst, - måske jeg skal lægge den ud på bloggen.

  Men hyggeligt er det altså at have små te_kaffefiltre fyldt med guld i håndtasken og lommerne. Er vi mon de samme mennesker som skældte ud på vores drengebørn over at de fyldte lommerne med søm og frøer...!?? ;o)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg føler mig faktisk lidt nørdet med alle mine kaffefiltre i damehåndtasken - men jeg fryder mig når jeg har nappet nogen frø i en park eller hos venner.

   Jeg har også et par frøplanter jeg er usikker på - jeg afventer lige en sen blomstring ellers må jeg også spørge på bloggen ud fra bladene.

   Læg endelig spørgsmål om din plante ud på bloggen - personligt synes jeg det er sjovt at gætte med. Jeg klikker fluks på indlæg der starter med ..Hvad er dette :o)

   Slet
 4. Hej Berit. Hvor jeg hygger mig med det indlæg. Jeg fister og farer rundt med kuverter og er en anelse til grin på matriklen. Men tænk sig hvis man nu ikke når og få fat i alle de frø. Jeg har også Sporebaldrian her. Hvid og rød. Var så ikke lige klar over at det hvide der var frø, så afsted med mig :)

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Frøet er lille brunt og hænger under faldskærmen når den er klar til at løsne sig og flyve afsted - de modnes lidt efter lidt på frøstanden - så man skal se til den og "plukke" flere dage i træk.

   Slet
 5. Beautiful photographs. I am greeting

  SvarSlet
 6. Ja, jeg er også kommet med på frøsamlingsholdet. For mig er det noget helt nyt, og foreløbig er det kun frø fra forskellige akelejer og hvid lupin, jeg har samlet :o)
  Din sporebaldrian er smuk, og det er bestemt et plus, at den kan tåle tør jord.
  Hilsen Christel

  SvarSlet
 7. Hej. Ja, nu er tiden til at samle frø. Jeg skal også igang og er spændt på at se, hvor meget frø jeg kan samle ind!

  SvarSlet
 8. Jeg er også begyndt på frøsamlingen. I dag er det sat på pause p.g.a. regnen.

  Sporebaldrianen er meget smuk.

  SvarSlet
 9. Jo jo jeg har skam også samlet frø de sidste par år, men får ikke mine egne frø sået. derimod bliver de frø, som jeg få foræret sået. Derfor får mine egne frø lov til at sprede sig i haven, hvor efter jeg potter dem op.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 10. Ja, det er svært at holde fingrene fra alle de dejlige frø og Sporebaldrian er da helt vidunderlig.

  /Birgitte

  SvarSlet
 11. Jeg troede at man havde lommerne fulde af kastanjer ;-) ....
  Frø showet er så hyggeligt, jeg har bla. prøvet at tage frø af nogle sommer blomster. Aner ikke hvad de hedder, men de var bare så søde :-D
  God weekend
  Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. ha-ha - det vist for lang tid siden jeg har sunget børnesange - du har da helt ret. Ja mine børn er blevet store - min drengs stemme er lige gået i overgang :o)

   Slet
  2. Bananer ændres til kastanier i første sætning i indlægget

   Slet
 12. Ja det er ved tiden at samle til huse af de lækre små frø........vi skal jo have noget at lege med i vinter :0)

  Sporebaldrian er helt fantastisk har haft den i mange år langs husmuren - men i vinter frøs de fleste væk.....så der kun er et par stykker tilbage.....men de plejer at opretholde bestanden selv ved at frøså sig - så det håber jeg sker igen :0)

  Knus Dorthe

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg