Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

lørdag den 4. august 2012

Billeder af bedene

Jeg er selv glad for at se billeder af hele bede hos andre bloggere - men det er ikke så ofte at jeg selv viser billeder af helt bed. Det er som regel fordi at bedet er "under opbygning" og ikke brillierer ved at være fotogent samlet set. Ofte er der lidt spredt blomstring eller også er der et par "fejlfarver" eller "fejl højder" og så har jeg ikke lyst til at vise det frem i "den brede vinkel".Bedet med Mormorstauder kan i perioder godt vises frem i store dele og det bed fortsætter ud i en nyere afdeling hvor alle indkøbene fra de sidste 5-6 år er placeret.
Lige nu irriterer det mig f.eks på billedet herunder at der er et par orange "fejlfarver" foran stauderne i det hvide hjørne.

På billedet herover kan I se hvordan bladene fra iris sib. og dagliljer laver græsagtige tuer i bedene - det giver lidt variation i bladmassen.


Her er det citron-farvede bed under opbygning/udvidelse. For 3 år siden var det kun lidt over halvanden meter bredt og 50 cm dybt - men der lægges en halv meter til i hver ende hvert år. Det er nu så dybt at jeg sidste forår lagde en en række flisestumper til lugesti. Jeg ender nok med at bedet går helt hen til buskene til sidst. Der skal jo være plads til alle de nye stauder der skal afprøves de næste par år - min ønskeliste er alen-lang.Her er det nye terrassebed hvor jeg ikke har tænkt ordentlig over staudernes højder, så der er nogen af de høje der står foran som må flyttes om på den anden side af lugestien.
Soklen på huset irriterer mig med farven når jeg skal fotografere, så der er indkøbt sort sokkelmaling, så det passer til husets farve og til kanten på terrassen.Det nyeste bed er det orange hvor jeg dels sætter orange stauder og dels de stauder der har ferskenvarvet tone. Jeg har sat en enkelt hvid staude og en enkelt flødefarvet for at teste hvad der skal være fremover. Det bliver de flødefarvede og ferskenvfarvede har jeg besluttet.


9 kommentarer:

 1. Godt å se at det er andre der har feilfargede blomster i sine bed. Sånn har jeg det også. Kaller et stort staudebed bare for kaosbedet. Kaos i farger og i høyder. Men det går jo an å flytte på de som er for gale i fargene. Ja, en må bare utvide/lage nye bed, for ønskelisten har ikke blitt mindre. Ha en fin lørdag :-)

  SvarSlet
 2. Ja det er ikke altid nemt at få de rigtige farver ind i bedene, men så må man prøve sig frem, og det er du så ved. Rigtig god idé.
  Det vil helt sikkert blive flot med floks sammen med stormhatten, gerne sherbet blended, de klæder hinanden godt.

  SvarSlet
 3. Synes det var frodig og fint hos deg! Jeg er heller ikke så opptatt av farger,men noen ganger skjønner jeg at jeg må flytte på ting!

  Flotte dagliljer som blomstrer hos deg nå!

  Klem Vivi

  SvarSlet
 4. Det er altid svært at tage billeder af hele bede synes jeg og jeg har det nøjagtig som dig med forkerte højder, farver og huller i bedene. Jeg er glad for at du viser os det alligevel og det er et flot view ud over din have fra mormorbedet - rigtig hyggeligt.
  Jeg er glad for at du fortæller om dine tanker vedr. bedene det er inspirerende - rigtig god ide med de flødefarvede og fersken:)

  SvarSlet
 5. Du har ret: det er så nemt at fotografere en blomst og få det til at se ud, som om man har en "perfekt" have. Der vil altid være ting i bedene, som man ikke er tilfreds med. F.eks. har jeg et varmt bed, som jeg gerne vil lave et indlæg om, men som jeg ikke er helt glad for, og mine overvejelser i den sammenhæng kommer til at fylde for meget.

  SvarSlet
 6. At få et harmonisk bed er en lang proces, hvis man ikke lige har alle planter på nethinden. Vi flytter også konstant om og skal til det igen i år. Men jeg synes faktisk det er et dejligt arbejde.

  Dit mormor bed er dejligt!

  God søndag
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Hvor er dit mormorbed fint :) Og hvor er jeg glad for at høre om fejlplacerede farver m.v. - det tror jeg alle er ude for. Haven er jo en ongoing proces, og lidt flytten rundt hører vel med. Dejligt dog at se hele din have i et lidt større perspektiv.

  God søndag fra Ulla

  SvarSlet
 8. Jeg har det helt på samme måde, og synes også det er svært at få det hele med, når man skal tage oversigt billeder. Men dit mormorbed er så godt.
  Det med forkerte farver, har vi vel alle prøvet. Jeg gør det tit!

  SvarSlet
 9. Hej Berit.Jeg synes også at det er godt at se oversigtsbilleder.man glemmer det bare,for man vil så gerne vise sine blomster tæt på.
  jeg vil lige prale med min skønne lilje.Første gang at jeg har haft så stor en.(Se mit indlæg)
  Det er en Muscadet.God søndag til dig Jette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg