Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

mandag den 27. august 2012

Fra gul til hvid


Farveskiftet fra gul til hvid sker til min overraskelse på min nye plante Gyldenrisasters - Solidaster Luteus Lemore. Da jeg tog fra sommerhushaven forrige weekend var den lige sprunget ud i den gule kolde farve jeg havde forventet - men da jeg kom tilbage i denne weekend så var stauden nærmest flødehvid.


Jeg blev lidt paf over denne uventede forvandling - men den er rigtig-rigtig sød i blomster og farvenuancer,  så jeg må bare lige tænke mig om igen angående hvor den skal stå i næste sæson.
 
--------------------- o o o ---------------------
 
Tænk at jeg stadig har dagliljer i haven her sidst i august - det er første år at jeg har blomstring i min Hemerocallis Green Flutter og da jeg tog afsted i lørdags fra sommerhuset så var der stadig knopper på den. Jeg har ikke haft så sen blomstring fra nogen af de andre dagliljer.
 
Hemerocallis Green Flutter

Sidste år var det kun 2. blomstring på hemerocallis Stella del Oro der gjorde at der var dagliljer i min have på månedskiftet  august/september.

Den Green Flutter kunne jeg godt finde på at købe et eksemplar mere af, så den bliver "gentaget" i bedet.
Det er det jeg i øvrigt skal i gang med med flere af stauderne der har vist sig at være samarbejdsvillige i mine have under de lidt hårde forhold med tæt lerjord, som er kold og fugtig i halvskyggen og stenhård i solbedet.

13 kommentarer:

 1. Den Green Flutter er bare for lækker. Den får mig til at tænke på aromatiske gule citroner :O)

  SvarSlet
 2. En skøøøn daglilje.

  Det med farveskift har jeg også bemærket på mine credo rølliker. De har en skøn gul farve, men bliver næsten hvide efter et stykke tid.

  SvarSlet
 3. Smuk daglilje.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
 4. Det er en sød gyldenrisasters og fin i flødefarvet. Jeg har set hos "The Plantexplorer" at nogle dagliljer har meget lang blomstringstid og deribland må min 'White Temptation' høre for den blomstrer stadig i et væld.
  Green Flutter er faktisk ret flot.

  SvarSlet
 5. Green Flutter har blomstret overdådigt hos mig i år, så køb du bare en mere :o) De er billige ved Staudestedet.dk

  SvarSlet
 6. Mmmmm herlige gule farver. Gyldenrisasters er da bare for skøn! Og tak for havesnakken og planterne hos Signe - så hyggeligt :)
  Kh Helle

  SvarSlet
 7. Uhhhhm, den Gyldenrisasters er da bestemt ikke uden evner!

  /Birgitte

  SvarSlet
 8. Beautiful photographs, beautiful flowers, I like such views. I am greeting

  SvarSlet
 9. DU kan altså VIRKELIG lære os andre noget om gul og hvid. Det er pga. af dig, Søde Berit, at jeg er i gang med at etablere et bed med disse farver. Det er langt fra så veletableret som dine, men det er godt at have en inspirator, som jeg kan ty til.


  Sjovt at den skifter farve, Gyldenrisastersen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg føler nærmest også at jeg har "missioneret" for farven gul i min tid med bloggen - jeg vil jo så gerne have nogen at "dele" det med. Heldigvis har jeg da fundet nogen herinde i blogland der har gult i haverne.
   Det glæder mig rigtig meget at jeg har "smittet dig " :o)

   Slet
 10. Jeg syntes bestemt ikke at det farveskifte er dårligt - det er jo en rigtig lille smuksak i begge nuancer ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 11. Gyldenrisasters er faktisk rigtig sød. Jeg har set den flere gange hos Mathildestien, og har lige købt 3 stk. i sidste uge. Samtidig købte jeg også min første daglilje, 'Light the Way', som jeg kan se, at du også har. Nu glæder jeg mig til at se dem i blomst i mine egne bede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en gode daglilje at starte med - Light the Way er så skøn - flødehvid med grøn hals og fine spidse stjerneformede kronblade. Det er en af dem jeg vil satse på at gentage i bedene i fremtiden. Mange flødehvide dagliljer har krølledekanter og mere runde/buttede kronblade - emn det er jo smag og behag :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg