Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 24. juni 2012

For meget af det gode

Der er altså kommet rigeligt regn i Nordsjælland - mere end 26 mm viste regnmåleren - nu vil jeg gerne have sol-sol-sol.

En regnvåd Iris sibirica Blaue Wiesenmotte - som jeg ser for første gang i blomst i min have. Den blev købt online hos Mathildestien i 2010 - så den skulle virkelig lige have etableret sig før den viste sig frem.


De fleste billeder fra i går er med regndråber på - kun billeder der blev taget sidst på aftenen var med "tørre blomster" og i dag fortsatte regnvejret, så vi gav op og tog hjem til København før frokost.

Jeg fik ikke alle mine nyindkøbte planter fra Mathildestiens Planteskole i jorden - de fleste blev plantet i går aftes og i dag blev to plantet i regnvejr og tre må vente til næste weekend.

Billed lånt fra Mathildestiens planteskole

Jeg har altid gerne villet besøge Mathildestiens planteskole (det er Birgit Reimer med bogen "Stauder - 32 opskrifter" der ejer den), men den har kun nogen enkelte åbenthus dage om året og det har aldrig lige passet ind i min kalender.

Jeg var der så endelig i onsdags med mine traditionelle fødselsdagsgave-blomster-penge fra min mor i lommen. Min mor var selvfølgelig med på turen til Vedbæk, for det er også en tradition, at hun skal med når gaven skal formøbles.

Jeg glemte helt at fotografere for jeg var så optaget af at finde planter og at se på hele området hvor planterne vokser ret vildt i græsset - lige min stil.  Jeg må have flere storkenæb i haven....... må jeg endnu en gang konstantere.

Jeg må lige finde ud af hvad denne Iris Sibirica er for en variant - for skiltet er bleget til ulæselighed selv om jeg har brugt en lysægte pen - men det virker åbenbart ikke på mine zink-skilte.
Det kunne måske være Sweet Surrender ?

Jeg handler lige så tit på netplanteskoler som på de lokale planteskoler. Fordelen ved de lokale planteskoler er at man kan se blomsten i fuldt udspring - men til gengæld er udvalget ret begrænset nå det kommer til varianter af samme art, som f.eks iris, dagliljer og storkenæb.

En af akelejerne fra børnehaven blomstrede og det var godt nok en mørk fætter - dem er jeg ikke så vild med - men det ved jeg at andre er, så den er et godt bytte- eller gaveobjekt.
8 kommentarer:

 1. Ja tak jeg er med på at ønske mere sol-sol-sol. Jeg er vild med alle dine skønne Iris'er. Den mørke akeleje er lige min smag og jeg synes at den passer godt sammen med din iris med det utydelige skilt hvis de to bliver sat sammen med noget lysegult, orange eller lime. Men det er selvfølgelig også godt at have bytteplanter;o)

  SvarSlet
 2. Hej Berit.Jeg er også vild med den mørke akeleje.
  Dejligt at få penge og gavekort til planter,
  Har selv fødselsdag i dag.og har fået en have-
  orkide. og nogle flotte keramik kogler.
  Men er også lidt træt af al den regn.
  Men god søndag til dig Jette

  SvarSlet
 3. På headeren på min blogg har jeg et bilde av en Iris siberica som heter 'Hubbard' Den ligner veldig på din. Men jeg tror at flere av de har flere navn, så hvem som er riktig nevn til slutt er ikke godt å si. Din 'Blaue Wisenmotte' var nydelig!

  SvarSlet
 4. Ja nu må regnen godt stoppe, det hele drukner jo, og godt nok er regndråber smukke på blomsterne, men hvis de falder sammen som våde klude, er det ikke kønt mere. De iris du viser er kønne. Jeg tror jeg i mangel af bedre vil kigge lidt på Mathildestiens hjemmeside. Jeg ville selvfølgelig hellere ud, men det er nu ikke indbydende derude.

  SvarSlet
 5. Jeg er bange for, at vi må vente til på tirsdag - eller måske længere. SUK. Vi må danse en lille sol dans.

  /Birgitte - som kigger ud på regnen.

  SvarSlet
 6. Dejlig iris, uanset variant.
  Det er akelejen da i øvrigt også.

  SvarSlet
 7. Hej. Jeg synes også, at vi har fået nok regn nu, forhåbentlig kommer solen frem og samtidig noget varme. Jeg synes kun lige vi har fået lov til at smage på sommervejret, nu må det godt trænge lidt mere igennem!

  SvarSlet
 8. Wow, den Iris sibirica Blaue Wiesenmotte er jo helt fantastisk - nærmest lidt 'kongelig' i sit udseende, hvis du forstår, hvad jeg mener :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg