Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

mandag den 4. juni 2012

En til ny Iris Sibirica

I denne weekend lavede jeg lidt af en bommert - jeg tog afsted til sommerhuset uden min fototaske. Heldigvis have jeg mit lille pocket-camera med i skuldertasken - men det nye større camera tager meget bedre billeder af de blålilla blomster.

Der var endnu en af de nye Iris Sibirica der var sprunget ud og den er næsten hvid, så det gør ikke heldigvis ikke så meget med blå-nuancerne i dette tilfælde.Det er en Iris Sibirica Wealden Skies - og den er ligesom Wealden Mystery  købt hos engelske Aulden Farm.

Wealden Skies er hvid med lidt lyseblåt skær på fald og standarder. Denne hybrid er åbenbart også "nem" at få til at vokse i almindelig havejord - den er vokset rigtig godt til på det ene år den har stået i bedet. Den er noget højere end Wealden Mystery.

Jeg skulle i øvrigt flytte en lille iris sib. plante til et andet sted i haven og så fik jeg lejlighed til at fotografere rødderne - så kan I alle her se at iris sib. ikke har de store vandrette rihzom-rødder som iris germanica har.Så slutter jeg dette indlæg af med et billed i aftensol af en tidlig daglilje - de er gode i forårshaven som kontrast til alt det blålilla.

8 kommentarer:

 1. Din Wealden skies er så smuk! I disse dage uden solens varmende stråler, er din gule daglilje især liflig for øjet ;-)

  SvarSlet
 2. Det gik da fint med kameraet alligevel...
  VH Nina

  SvarSlet
 3. Ja de er smukke begge to. Mine dagliljer er ikke i gang endnu.
  I morgen tager jeg forskellige iris med til dig. De har ganske rigtig rhizomer, men mange af mine er dækket af trædebregner eller timian, så de ses ikke så meget. Det samme kan du gøre med dine. Det er tilladt at smide dem ud, hvis du ikke kan lide dem :o) men først når du har set dem i blomst. Jeg lover ikke, at det bliver næste år de blomstrer. Det kan godt tage nogle år. Jeg planter mine i sand, håber de overlever den lange tur til dig.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det er en fin citrongul daglilje du har - slet ikke tosset, selvom den ikke lige er skudt med det "rigtige" kamera.

  SvarSlet
 5. De er nu skønne dine iris, måske jeg lige tage et billede af mine vilde franske iris hjemtaget som en gave fra vores franske nabo, så jeg har ikke stjålet dem i naturen.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Smuk iris. Dem skal jeg have nogle flere af :-)
  Den gule daglilje er rigtig fin, og billedkvaliteten vil jeg ikke klage over ;-)

  SvarSlet
 7. Reddet på målstregen, hva´:o) Pocket kameraet tager nu fine billeder - så må vi have de blå tilgode, til du har udstyret med dig.
  Elsker din hvid-gule Iris Sibirica Wealden Skies, det er en lækkerbisken :o)

  SvarSlet
 8. Hvor er din daglilje smuk. Den lyser op med sin fine gule farve.
  Jeg har flere forskellige.
  Din iris er også smuk.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg