Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

tirsdag den 19. juni 2012

En lysende blå Iris Sibirica

Jeg må lige vise de sidste af de iris der var sprunget ud i løbet af sidste uge - for når jeg kommer næste weekend til sommerhuset, så er der vist et par stykker mere der er sprunget ud.

Jeg var helt "høj" i fredags da jeg så denne iris blomstre med rigtig mange blomster i år. Den blev købt i 2010 og blomstrede i 2011 kun med en enkelt stilk.


Iris sibirica Blue Reverie lysende mellemblå - den har lidt kraftigere blade end mange af de andre Iris Sib. og bladene er mere grågrønne. Blomsterne er også væsentlig større end på min gamle mørkblå iris.


Jeg var lige ved at glemme at vise denne mørkeblå med lyse faner og hvor man stort set ikke kan se den gule hals. Iris Sibirica Regency Belle.
Til sidst en gammel kending - den hvide Iris Sibirica Tunhannock - den bliver jeg aldrig træt af og da den breder sig lidt, så har jeg kunnet tage et  par faner over til det nye terrassebed.

Her er billedet fra det store mormor-bed hvor den har bredt sig.

8 kommentarer:

 1. Dine Iris Sibirica er skønne, jeg er også blevet glad for dem, jeg har en del. Dog ikke med navne, bare billige købt i Netto. Den der Tunhannock er jeg lidt vild med, den ser godt ud.

  SvarSlet
 2. Hvor er det skønt med sådan en stor buket af blå iris:-) Tunhannock er også yndig og fin. Regency Belle ser inponerende ud, den er måske lidt større i blomsten end de andre.
  Havehilsner
  Rose

  SvarSlet
 3. Kjempe flotte Iris! Det er en lekker plante. Mine er på tur og jeg gleder meg til blomstring!

  Klem Vivi

  SvarSlet
 4. Sikke en intens blå farve - jeg er også ret vild med Regency Belle.

  SvarSlet
 5. Hej Berit, tak for gode råd ved gratisbordet i går. Du har en skøn blog. Jeg glæder mig til mange timers læsning. Og iris er helt nye for mig. Måske bliver jeg også "bidt af dem". Hilsen Ewa

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var hyggeligt med vores lille tilfældige møde på Mathildstien - pas på med iris....samlermanien smitter :o) Og snart kommer alle dagliljerne!

   Slet
 6. Hei! Jeg kom over din blogg, og den er virkelig noe for meg. Jeg samler også på iris og har mange sibirica. Samler også på dagliljer og mye annet. Klem fra Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må straks over at besøge din blog og se på iris :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg