Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

lørdag den 9. juni 2012

Det er da en fest....

Ja - hos mig er det jo Iris Sibirica der dominerer i haven lige nu - og da jeg kom til sommerhushaven i dag så var der igen "nyheder", som jeg straks må vise jer.
Jeg huskede denne gang at tage mit store camera med, så nu kan jeg tage vellignende billeder af de blålilla blomster i haven.

Først kommer en speciel hvid iris med bordeaux - Iris Sibirica Snow Prince. Den er også speciel ved at knopperne er lysegule lige før de springer ud - det forvirrede mig noget da jeg ikke havde set den i blomst før her i haven.

Iris Sibirica Snow Prince


Den næste er en meget intens mørk  blålilla Iris Sibirica - på planteskiltet står der "Claret Cup"

Iris Sibirica Claret Cup

Den tredie helt nye er Iris Sibirica Summer Sky - helt blegblå og dermed meget lysere end min gode gamle Soft Blue. 

Iris Sibirica Summer Sky


Jeg har nappet frø til denne gule akeleje i Tivoli for et par år siden og nu har jeg to planter af den i blomst i haven. Jeg må have nogen flere af dem frøsået i "børnehaven" for de må gerne dominere lidt mere i bedene. Jeg begynder at se charmen ved at have mange af den samme plante og så gentage den her over bedene.Endelig har jeg fået en enkelt lille blomst  på en Engblomme Alabaster - planten som helhed er ikke noget af vise frem endnu, men selve blomsten er fantastisk sød tæt på.

Engblomme Alabaster

9 kommentarer:

 1. De er skønne de iris, du viser. Måske skal jeg også gøre lidt mere i Iris Sibirica, der er mange kønne. Så kan du prøve med Germanica, når du en gang får dem, de er givet videre til Lone.
  Jeg har en del skønne iris på mit indlæg i dag og også det fra i går.
  Akelejen er også skøn, det var heldigt med de frø fra Tivoli.

  SvarSlet
 2. Det må være den, jeg så på plantemarkedet i Geografisk Have. Alabaster altså. Jeg så den et par steder, men glemte at købe den... Den er vitterlig yndig!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Iris er en fantastisk flott plante, og du viser noen kjempe flotte Iriser!

  Nyt dagene. Klem

  SvarSlet
 4. Jeg er også faldet for iris sibirica i år (eller i efteråret, hvor jeg købte og plantede den første). Kan se på din blog, at der findes mange sorter, så jeg må på udkig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er flere af net-planteskolerne i DK der har fået flere Iris Sib. i år - så der er et pænt udvalg at vælge af her i DK.
   Hvis man bliver "samler" som mig, så kan man købe på nettet i EU. Jeg har foreløbig købt i England men f.eks Tyskland og Holland er også en mulighed.

   Slet
 5. ....skønt med sådanne nyheder søde - og så er det jo smukke nyheder ;0)

  SvarSlet
 6. Hej. Dine iris er helt fantastiske og det er engblommen også. Jeg er helt vild med farverne. Det var godt, at du tog det store kamera med, for jeg synes nyhederne er vildt skønne!

  SvarSlet
 7. Sikke nogle dejlige Iris du viser! Desværre er jeg lige blevet enig med mig selv om at nu må jeg stoppe.! Det vil sige at jeg må vælge top ti ud og så må det være dem der skal være selskabsdamer til mine roser.'
  Tillykke med din Alabaster, den er bare så sød!
  K.Gro, rigtig god søndag!

  SvarSlet
 8. Skønne iris du viser, skal vist lure lidt på den engelske hjemmeside. Jeg samler lidt på germanske iris men har dog også både hollandske og sibiriske, var ved min søster idag , hvor jeg så en med brede blade ala germanske men det var løg sagde hun , kender du den, vil prøve og tage et billede en af de nærmeste dage og ligge på min blog.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg