Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

onsdag den 29. juni 2011

Næste kapitel af dagliljer


Nu går jeg spændt og ser på alle de forskellige dagliljer der står med knopper overalt i haven. Nogen af dem er sat sidste år og har endnu ikke blomstret.I weekenden stod den sidste af de 3 tidlige dagliljer med sine allersidste blomster og så sprang de tre første af mine "sommer-dagliljer" ud - den ene er en gammel kending fra mange sommerhus- og kolonihaver fra  gammel tid :


Den gamle orangebrune daglilje der stod i haven da jeg overtog den.
Daglilje - Hemerocallis "Bonanza" - den eneste to-farvede jeg har......da jeg nu efterfølgende har fundet ud af at jeg bedst kan lide de ensfarvede.

Jeg vil prøve at flytte lidt på denne daglilje, så den får et par matchende naboplanter - så kan det være jeg kommer til at holde mere af den.Lille "Stella del Oro" har endelig fundet et godt sted at være og belønner mig med at blomstre med mange blomster i år - det har den stædigt nægtet at gøre i 3 år hvor der kun har været en blomsterstængel eller ingen. Den skulle ellers efter sigende være så nem!!6 kommentarer:

 1. Hvor er de fine :-)

  Jeg har først fået øjnene op for dagliljerne i år, og købte min første, da jeg var på plantemarked i Kolding. Men det ser ikke lige ud som om, der kommer blomster i år.

  SvarSlet
 2. Vi har også klassikeren - den gyldne - og måske andre. Det er det spændende ved at få foræret staudebede. Vi ved aldrig helt, hvad der dukker op, så vi har også mange dejlige overraskelser ;-) og der var i hvert fald dagliljer med i sidste "pakke".

  Nyd havedagene
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Jeg venter også spændt på mine dagliljer, nogen af dem har jeg først anskaffet i år, så det bliver spændende at se dem. De er i knop.

  SvarSlet
 4. Jeg går også og kigger længselsfuldt på alle mine knopper. Jeg tror at det er godt daglilje-år i år, for der er rigtig mange knopper.
  Jeg har også fået den første blomst i den traditionelle rødbrune idag. Den er nu alligevel sød... jeg har den i mit orange bed.
  Og jeg synes heller ikke at Stella d'Oro er så nem. Min sprang blomstringen helt over sidste år, og den er 5-6 år gammel. Jeg skal nok have den ud i mere sol, tror jeg.
  Jeg synes altså at Bonanza er flot :-) Jeg ville nok sætte den sammen med bordeaux og/eller mørkløvede planter.
  Jeg glæder mig til at se dine andre dagliljer.

  SvarSlet
 5. Jeg har også først lige fået øjnene op for dagliljer. I år har jeg plantet fem forskellige, både tidlige og sene. De første har blomstret, og nu går jeg spændt og venter på de næste.

  SvarSlet
 6. Jeg går også spændt og venter på 3-4 dagliljer, som har nægtet at blomstre, siden jeg flyttede dem til min "nye" have for 2½ år siden. Nu står de med knopper, og jeg glæder mig til at identificere dem :) Har andre erfaring med, at dagliljer ikke er glade for at blive flyttet?
  Jeg har også den brun-orange, som du viser ovenfor og derudover en varmt gul. Jeg vil gerne have den citrongule, så den er på ønskelisten.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg