Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

torsdag den 9. juni 2011

Forsøg med clematis i byhaven


Inde i gården i byen er der stort set kun inddirekte lys, så det er noget af en udfordring at finde planter der kan trives der uden at de bliver meterlange og "falder ud" af bedene ved at strække sig efter lyset. Der skal også vælges planter der er til delvis skygge for bare at få lidt succes med noget blomstring.Nu måtte jeg prøve med en Clematis - ville den overhovedet blomstre med så lidt sollys som måske omkring et kvarter om formiddagen ?
Jeg købte en hvid clematis Aneta og satte den sidste sensommer - og den vokser godt nok langsomt der i skyggen i år - er kun blevet ca. 20 cm højere end sidste år !

Der kom 3-4 knopper, som jeg har gået og håbet på ville overleve børnenes pilfingre - der er jo en potentiel fare for at de blev snuppet, da vi har rigtig mange blomsterglade 3-5 årige børn i vores gård.


I morges da jeg skulle afsted til arbejde var de første 2 knopper sprunget ud - hvide blomster med grønne bånd midt ned af det hvide kronblad. De er bare så skønne - og jeg kan lige forestille mig den clematis som helt fantastisk hvis den forhåbetlig bliver ca 10-15 gange størrre.

7 kommentarer:

 1. Å så hvit og vakker, så gøy og få til nye planter og den ser jo ut til og trives.
  Ha en fin kveld ,Marit.

  SvarSlet
 2. Selvom den ikke er vokset meget, så ser den da 'glad ud' med dens skønne hvide blomster. Clematis kræver vel ikke så meget sol og med dine grønne fingre, så kommer den da til at gro fint :-)

  SvarSlet
 3. Meget vakker farve på din Klematis. Jeg tror min har dødd i vinter..

  Ha en fin aften!
  Heleneklem

  SvarSlet
 4. Hvor er den køn, og den kender jeg slet ikke :-)
  Med hensyn til clematis siger man, at de helst skal stå med roden i skygge og blomsten i sol for at trives. Jeg har haft flere både på nord og øst siden, som har klaret sig fortrinligt. Derfor tror jeg ikke du skal være bare for placeringen. Tror at den største fjende bliver ungernes pilefingre.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er det godt at de smukke blomster har fået lov at være i fred:)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg