Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 19. juni 2011

Jeg har da andet end iris.....

Der er stadig iris der blomstrer i min have, men det er alle nogen jeg allerede har vist jer eksempler på. Så jeg tror at "iris-showet" slutter for denne sæson - mange af de nyeste indkøbte Iris Sibirica blomstrer desværre ikke i år.


Almindelige Fingerbøl Digitalis Purpurea er 2 årige - men der findes også en  Staudefingerbøl Digitalis Lutea. Den er ca. 60 cm høj i min have, men kan blive 80-100 cm under optimale forhold. Den har en farve der kan beskrives som meget lysegul - nærmest cremegul. Den matcher til den lille Hosta "So sweet" i baggrunden.Smalbladet klokke i blå og hvide - det er nogen jeg selv har sået af egen frøhøst. I baggrunden nogen af de selvsåede digitalis.Sidste år købte jeg denne staude hos Damholmgård webshop med følgende beskrivelse: Purpurtorskemund  Linaria pur. 'Alba' - God til afskæring. Spreder sig ved underjordiske udløber og selvsår, men er nem at fjerne. Trives i de fleste slags jorde. Du kan styre højden på den ved at klippe den tidligt forår.


Til sidst en af de små stauder - nøgleklokke - den selvsår sig ind i mellem de andre stauder.

 

9 kommentarer:

 1. Den der purpurtorskemund har jeg aldrig set før, men hvor er den altså fin og elegant med de slanke spir - og ovenikøbet nem. Den skal jeg da huske :-)

  SvarSlet
 2. Jeg er helt vild med din lysegule digitalis. Må se om jeg ikke kan finde den, ellers må jeg jo prøve tiggergang efter lidt frø ;-D

  Ha' fortsat en dejlig aften Berit.

  SvarSlet
 3. Jeg er også helt vild med din lysegule digitalis. Jeg har luret lidt på de der staude-digitalis, for det lyder altså smart at de kommer igen.
  Og din hvide torskemund er bare så fin og elegant. Jeg havde en sød lyserød en, men den forsvandt første år i junglen. Jeg har den alminderlige mørklilla. Men jeg tror jeg må på den igen :-)

  SvarSlet
 4. Jeg elsker digitalis, og lutea'en er utrolig smuk med sin sartgule farve. Den selvsår sig gerne, men slet ikke så hidsigt som den almindelige digitalis. Sidste år pottede jeg nogle lutea-frøplanter op, men de trivedes ikke i potterne, så i år har jeg fordelt de små frøplanter i bedet, hvor de forhåbentlig vokser sig store og stærke.

  SvarSlet
 5. De er fine allesammen, og formerne supplerer også Iris fint! Jeg er også vild med din staudefingerbøl, den kendte jeg ikke:)

  SvarSlet
 6. Åh, den der Purpurtorskemund er sød, den må jeg skrive på den der uendelige liste....altså blogland er et inspirerende land.

  Jeg kan nu også godt lide alle dine Iris - og ser gerne flere billeder, hvis du har lyst :)

  SvarSlet
 7. OKAI....Nøgleklokke. Sådan en så jeg i en have i går, men vidste ikke hvad det var for en lille skønhed. Det ved jeg så nu :O))

  SvarSlet
 8. Purpurtorskemund.....det vil jeg skrive på huskeblokken.

  SvarSlet
 9. Hej Berit
  Jeg er helt fjollet med den purpurtorskemund. Grimt navn til en meget smuk plante. Den ryger lige ind på ønskelisten. ';)

  tak for tippet
  og besøget.

  Knus fra Eva
  evigglade.blogspot.com

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg