Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

torsdag den 20. juni 2013

Lyslilla til det nye lilla hjørne

Jeg har faktisk blødt meget op på mine holdning til mørklilla, rødlilla og pink - de er nu pænt inde i varmen hos mig. Så nu er udfordringen for mig at få lyslilla med ind i et bed (længere ude i tidshorisonten står lyserød så tilbage).

Foreløbig har jeg ladet bedet ved hegnet ende med at gå fra blålilla til en lilla farveholdning yderst til højre. Man skal jo begynde et sted.


Jeg har flyttet nogen planter derhen - blandt andet denne Iris Sibirica som er lyslilla og af "helikopter-typen" ( armene og faldene i kronbladene er næsten lige store og sidder sammen i en roset). Jeg har ikke navn til den, da det er en jeg har overtaget fra en mine veninder og skiltet var i stykker.

Den lyslilla vårfloks Phlox divaricata på billeder herunder er også ny beboer i hjørnet - billedet er fra forrige weekend 8/6. Den er ca. 30 cm høj - lidt løs og krybende i væksten. Jeg håber den vokser sig større til næste år. 
Farven er svær at gengive korrekt - den er mere lyslilla end blålilla.


Jeg skal huske at få flyttet mine Bjergmynter og nogen purløg herhen - så de kan stå sammen med de mørke torskemund Linaria fra Hanne i Haven - de springer nok snart ud.

Jeg er spændt på at komme op til sommerhuset i weekenden og se hvad der nu er sket i løbet af ugen.

12 kommentarer:

 1. Å så flotte blomster, nydelig iris.
  Marit.

  SvarSlet
 2. Hej Berit

  Hov, er det mig der ser helt skævt idag? eller er der 4 af de nederste kronblade på den ene helikopter - 3 og 6 har jeg set men 4....? Den ser iøvrigt rigtig godt ud:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 3. Det kan jeg godt forstå Berit, det går virkeligt stærkt. Nu hvor det er så varmt og al den regn.
  Jeg kan rigtig godt lide både form (helikopter facon) og farve på di Iris :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 4. Det er lidt sjovt, som man videreudvikler sin farveholdning i haven :) Jeg opdagede pludselig, at rød og orange havde indfundet sig.
  Jeg synes også at lilla er svær at fotografere. Når jeg tager billeder af mine iris for at kunne huske, hvordan de ser ud, når de skal flytes ned langs bækken, så er de enten for blå eller for ferske i farven. Nå, pyt, hvis der ikke er større problemer i tilværelsen, så går det nok.
  Ha en god dag

  SvarSlet
 5. Var de helt ude i kulden før, Berit? Jeg vidste godt at du foretrak blå og gul, men. Nå, men jeg tror du bliver glad for de lilla og så vi se om lyserød sniger sig ind :) Hvis din Phlox div. er Clouds of Perfurme, det tror jeg næsten, så skal den nok brede sig, det gør den er i hvert fald og dufter fantastisk - mærkeligt nok, med det navn. Mine toskemund er lige sprunget ud, dog den lyserøde ;) God weekend - Anne Mette

  SvarSlet
 6. Hvor er det en fin iris. og yndigt farvetema til et bed.
  Har du forresten prøvet drejeblomst i din sommerhushave ? .. de virker temmeligt levedygtige hos mig ( læs de breder sig) jeg vil tro de er gode i en sommerhushave.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har hvid drejeblomst - men den har stået alt for skygget og trykket af andre stauder. Nu håber jeg at jeg fik den reddet i efteråret med en flytning.

   Slet
 7. Hej Berit.Man har lov til at forandre mening med hensyn til farver.
  Og den lyslilla floks er bare yndig.Jeg har også rosa drejeblomster hvis du er interesseret.Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tilbuddet - men jeg venter lige en omgang med et lyserøde :o)

   Slet
 8. Hei Berit

  Så vakker din lyselilla iris er. Har du noe navn på den? Det er noen farger som ikke blir riktig gjengitt på bilder, ja. Men de ser flotte ut uansett synes jeg når de er i den fargeskalaen :-)

  Ha en god weekend!

  SvarSlet
 9. Ihhh hvor er det en fin Phloks du viser der. Jeg er ret glad for dem - og kunne godt lige finde en plads til sådan én hos mig.
  Skøn blog du har her... jeg glæder mig til at følge med herinde, og har lagt den i min blog-rulle.
  mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 10. Det er da også en fin lyslilla iris til den samling:)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg