Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

lørdag den 23. marts 2013

Jeg har "læserbrev" i Søren Ryge´s brevkasse


Vi holder Politiken i weekenden og lørdagstillægget LØRDAGS LIV er min favoritsektion og der er de sidste sider Søren Ryges brevkasse. Den læses altid med stor fornøjelse.

Sidste lørdag var der et indlæg om bekæmpelse af snegle og problemet med at sneglegift også tog livet af vinbjergsneglene.

Jeg mailede straks et indlæg til Søren Ryge med min løsning på det:

 
Hvis man har en sommerhusgrund som kun besøges i weekender, så har man ikke mulighed for den daglige bekæmpelse, som kan være nødvendig ved stor invasion af dræbersnegle.

På vores sommerhusgrund på ca 1700 kvadratmeter må alle midler derfor tages i brug til bekæmpelse, for at holde antallet nede på et acceptabelt niveau.


Indsamling/aflivning, ølfælder og sneglegift er i spil og vores vinbjergsnegle beskyttes ved at sneglegiften lægges i små pavillioner( bund/tag med lille afstand) hvor de ikke kan komme ind. Hvis jeg ikke har pavillioner nok, så lægger jeg sneglegiften i en åben mælkekarton af typen med skruelåg - skruelågsåbningen kan vinbjergsneglen ikke komme ind ad.


  10 kommentarer:

  1. Så må jeg da hellere lige få fundet Politiken frem... :o) Fint indlæg og gode forslag til bevarelse af vinbjergsneglen. Jeg bemærker også at dine dræbersnegle går i døden i guldøl, her hos os får de bare den billigste discountøl vi kan opdrive! ;o)

   SvarSlet
  2. Hej Berit.
   Det lyder som en god idé med mælkekartonerne. Jeg har også engang hørt om nogen, der vender en underskål på hovedet, med nogle tøjklemmer under. Så er der nemlig kun en lille revne, hvor dræbersneglene godt kan komme igennem, men vinbjergsneglene er for store.¨
   Fedt at du fik din idé trykt i avisen.
   Fortsat god weekend.
   Venlig hilsen Malene

   SvarSlet
  3. Jeg har endnu ikke fundet vinbjergsnegle i mine ølfælder. Så jeg troede ikke de kunne lide ø! Vi bruger gammelt øl her på parcellen.....vi er ikke så gode til at tømme ud efter henholdsvis jul og påske! En skøn måde at få tømt ud i lageret!
   God idé med mælkekatonnen!

   SvarSlet
  4. Smarte løsninger du har fundet på. Og tillykke med sådan at komme i avisen :)
   Her på stenbroen på 1. sal, har vi heldigvis ingen snegle, men det ved jeg mine forældre har i deres have. Så er det jo godt, at de også læser Politiken.

   SvarSlet
  5. Det var fint du har læserbrev i Søren Ryges brevkasse. Mange gode fælder du bruger mod de lede snegle, I kan ikke gå hver aften og bekæmpe dem, det kan jeg godt se.
   Jeg har hørt, at vinbjegsneglene slet ikke spiser af feramolen. Det skrev Anne Marie fra Lønbæk til mig sidste år. Men I er i hvert fald garderet, så de ikke kan få fat i kornene.

   SvarSlet
  6. Ja ind i mellem er gode råd dyre....også sådan i bogstavligste forstand - men dit råd Berit er da lige til at have med at gøre......ogdet bedste er da med mælkekartonen at man bare lige kan skrue låget på og smide ud så slipper man helt for at se på de ækle dyr der i øllen. Tak for tip du skønne og god påske :0)

   KNus Dorthe

   SvarSlet
  7. Hvor sjovt, det så jeg godt! Men noterer mig ikke at det var dig. Supergodt råd!

   SvarSlet
  8. God gået Berit.
   Jeg læste godt om de gode råd, men burde selvfølgelig have gættet, at der stod en haveblogger bag ;-)
   VH Nina

   SvarSlet
  9. Det er jo en genial idé med mælke kartonerne Berit.

   Ha' nu en dejlig påske :)

   SvarSlet
  10. Den må jeg have fat.
   Jeg bruger også ølfælder, men det er købemodeller ;-)

   SvarSlet

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Populære indlæg