Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 17. marts 2013

Høstanemonen breder sig


Til blogkaffen i dag blev der spurgt om den almindelige høstanemone kunne vokse sammen med andre stauder og bunddækkeplanter.

Jeg tillod mig af fraråde det, da den breder sig aggresivt og bladmassen bliver meget stor og tæt, hvilket man kan se på billedet herunder.
Efter min mening, egner denne gamle variant af høstanenmonen sig bedst til at have sit eget bed hvor man slår græs rundt om den.

Jeg ved ikke hvordan de nyere lyserøde hybrider har det med at sprede sig ?

De hvide varianter er ikke så aggressive, så vidt jeg har forstået det.Hvis man alligevel gerne vil have den i bedet - så kan man måske forsøge sig med at plante den i en bundløs malerspand. Jeg har ikke afprøvet dette trick, men det kan vel begrænse spredningen.

Er der nogen der har afprøvet det ?

Det var jo for øvrigt et rigtig hyggeligt blogtræf i dag - jeg tænker at der dukker lidt billeder op fra arrangementet på nogen af de andre blogge.


16 kommentarer:

 1. I Danmark havde jeg et stort bed hvor kun høstanemone groede,det var den gamle sort som havde vokset i haven altid,man kan have narcisser og tulipaner i samme bed ,men med tiden kvæler rødderne løgene.

  SvarSlet
 2. Jeg har den i min skov, men den er godt nok ved at have bredt sig rigeligt, også ind i mine rhodoer, men den er svær af fjerne igen.
  Lyder godt I har haft et hyggeligt blogtræf.

  SvarSlet
 3. Jeg har den i hele min kolonihave, alle steder. Den er værre end skvalderkål. Efter hvad jeg har fået at vide er det eneste der kan slå den ihjel, et effektivt lugejern.
  Nu er det jo sådan at jeg også syntes den er en smuk blomst, så sidste efterår plantede jeg en i en stor spand med huller i bunden, så nu må vi se om den kommer der hvor jeg gerne vil have den.
  Dejligt at høre i havde et hyggeligt blogtræf.
  Jeg håber at kunne deltage næste gang.
  Kh Linda

  SvarSlet
 4. Tak for i dag, Berit. Det var rigtig hyggeligt. Håber vi ses,i løbet af,sommeren.

  SvarSlet
 5. Ja den lyserøde skal holdes i ave, den er meget aggressiv. Den hvide er slet ikke så påtrængende. Dejligt at I hyggede til blogtræf. Det er et flot initiativ Berit.

  SvarSlet
 6. Jeg lå og tænkte på jer med et tosset hoved, der ikke ville med, desværre. Godt at høre, at I hyggede igennem.

  Og høstanemoner, jo tak (hr. Lærer, som min mor ville sige), de breder sig. Jeg har de sidste to år flyttet dem fra et bed langs terrassen, som de var i gang med at indtage til et tá daaaaaaa: skvalderkålsbed. De har brugt det sidste år til at etablere sig og i år tror jeg vi får store lyserøde skyer.

  Det med den bundløse spand egner sig godt til stort set alle invasive planter, synes jeg.

  Nå, krammer herfra.

  SvarSlet
 7. Tak for en rigtig dejlig eftermiddag. Hvor var det bare hyggeligt! :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
 8. Mange tak for dit supergode initiativ og for det gode selskab i eftermiddags :-) Det var skønt at få talt lidt have, når vi nu endnu kan komme derud endnu.

  SvarSlet
 9. Hej Berit.Også en stor tak fra mig for en rigtig dejlig eftermiddag.Skønt at møde alle jer
  dejlige bloggere og udveksle gode haveråd.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
 10. Hej Berit.
  Tak for en rigtig hyggelig eftermiddag hos dig. Det var dejligt at tale med andre 'havetosser' :o))
  Jeg tror, at jeg vil forsøge mig med den bundløse malerspand, så de lyserøde høstanemoner, som blev plantet i sensommeren sidste år, ikke bliver et problem.
  Knus Christel

  SvarSlet
 11. Hej Berit
  Tak for infoen om den lyserøde Anemone( har en del af de andre også ) så jeg vil overveje om den skal have et bed selv og ikke over i de nye bede som skal laves efter min nye haveplan.For kan godt ane der er meget grokraft i dne forhold til de forædlet sorter. Nu står den sammen med duehoved og lyserød pileurt tror da bare de blir sammen og så redder jeg det andet fra det bed..
  dejligt med god info i blogger.. og hygget jer igår kan man se rundt på nettet. Dejligt
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 12. Hej. Ja, jeg har læst hos andre, at det har været rigtig hyggeligt hjemme hos dig. Det er et rigtig godt initiativ og jeg ærgrer mig over, at jeg bor så langt væk. Jeg har høstanemoner bagest i mit staudebed og hvert efterår trækker jeg rodstængler op, for at de ikke skal sprede sig og det går nogenlunde, men man skal være over dem, så de ikke overtager hele bedet! Det er nok klogt nok at have dem i et bed for sig selv, det kan de sagtens for jeg synes, det er meget smukke også i vaser.

  SvarSlet
 13. Kære Berit
  Tusind tak for en hyggelig eftermiddag og for dejlig kaffe og kage. Det var super hyggeligt, så tak fordi du inviterede:-)
  Knus

  SvarSlet
 14. Åh ja, de kære høstanemoner. Min nabo som jeg i sin tid fik den første bid af, siger at hun synes de er værre end skvalderkål, og bruger round up mod sine! Det synes jeg nu er at skyde gråspurve med kanoner.
  Jeg har flyttet og rodet med mine i mange år. De første år ville jeg have styr på alt i haven, så der var jeg ikke så glad for dem. Nu har jeg det lidt sådan, at sådan en grokraft må man da beundre. Så det bedste bed jeg har med dem er afgrænset med betonfliser på to sider, et skur og nabogrunden hvor der er græs. Det fungerer fint.
  Jeg prøvede for nogle år siden at afgrænse nogle i forhaven med sådan en rillet plastikkant til græs. Men jeg fik aldrig fjernet dem helt udenfor afgrænsningen, så jeg ved ikke om det virker helt. Men jeg synes ikke at de laver særligt dybe rødder, så jeg tror stadig at det kunne fungere.
  Har du erfaring med at de virkelig skulle kvæle forårsløg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke forårsløg i mit høstanemonebed - så her må vi se om andre har erfaringer og lægger kommentar om det.

   Slet
 15. Hej Berit.
  Jeg har en dobbelt lyserød høstanemone i min have. Den ser ikke ud til at brede sig mere end den hvide høstanemone, så den vil jeg godt turde anbefale til et blandet staudebed.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg