Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 29. juli 2012

En langbenet fætter

Den daglilje jeg viser jer her er en edderkoppe-daglilje - det betyder at kronbladets længde i forhold til bredden skal være som 5:1 eller mere.

Den langbenede edderkoppe-fætter hedder Hemerocallis Kevin Michael Coyne Jeg ønsker mig et par flødehvide edderkoppedagliljer - så nu skal jeg ud på nettet og surfe lidt rundt og se efter nogen - det bliver nok i England, Tyskland eller Holland at jeg vil finde dem. Gad vist om jeg så ikke lige falder over et par iris sib. ved samme lejlighed!

---------------- ooo ---------------

Helt modsat i formen er dagliljen Hemerocallis Green Flutter - den har runde gule kronblade med let krøllede kanter og irgrønt svælg. 

Det er første gang den blomstrer i min have og jeg havde jo set den på andre haveblogs, men jeg havde ikke gennemskuet at selve blomsten er lille og på en mellemhøj stilk. Artic Snow er vel næsten dobbelt så stor i blomsten.
8 kommentarer:

 1. Hej Berit. Hvor er den spændende den edderkoppe daglilje. Jeg hader ellers edderkopper :) denne er utrolig smuk. Den kunne jeg da godt lige ønske mig.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 2. Hvor er den smuk. Jeg har aldrig hørt om den.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 3. Dette var virkelig en flott daglilje!

  Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlet
 4. Edderkoppdagliljen var virkelig flott. Sånn skulle jeg likt å hatt i hagen. Jeg har også Green Flutter. Den er spesiell i fargen, nesten grønn.

  SvarSlet
 5. Flotte dagliljer , tror helt sikkert du kan finde nogle særdeles smukke spiders på nettet, her er evt et link du kan bruge:
  http://www.alacartedaylilies.co.uk/spiders.php
  VH
  Jan

  SvarSlet
 6. Her vil jeg nok foretrække Green Flutter, den der er for speciel til mig :o) Held og lykke med linket fra Jan, der skal nok være spændende planter der.

  SvarSlet
 7. Hej Berit
  Se det kalder jeg en nydelig edderkop. Hvor er den flot.
  VH Nina

  SvarSlet
 8. Hej Berit
  Jeg var igen i år til Hampton Court Palace Flower Show. Min "hus- & havepasser" havde ønsket sig en iris med brun blomst. Men p.g.a. vejret i England denne sommer kunne jeg ikke finde nogen stande med hverken iris eller lave dagliljer. En planteskolemand fortalte, at regnen havde ødelagt det hele for den planteskole, hvis stand han nu havde fået. Jeg havde ellers fået Kelways anbefalet af nogle engelske havedamer. Så held og lykke med din plante jagt.
  Det er ellers en flot daglilje :-)
  Mange hilsner
  Kirsten i Tønder

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg