Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 26. februar 2012

Den første lyseblå i byhaven

Så kan jeg også være med i kapløbet om "den første" - og den jeg vil vise jer er den lille lyseblå Persiske Scilla Mistschtschenkoana. Billedkvaliteten er ikke så god - men jeg frøs for meget til at forsøge med flere billeder.

De første har lige åbnet deres blomster i dag - så denne løgplante skal I nok komme til at se mere til for de vokser en del i højden i løbet af et par uger og får masser af blomster.


Jeg har heldigvis flere små grupper af denne skønne løgplante i byhaven - og flere af dem står på spring til at slå blomsterne ud.


Persisk Scilla er faktisk næsten hvid med porcelænsblå tegninger - det giver på afstand indtryk af en lyseblå farve. Mon ikke jeg kan få taget et par nærbilleder af dette med mit nye camera - for nu må jeg i gang med at bruge det.

20 kommentarer:

 1. Hvor er den bare sød, den lille Mitch-og-så-videre :-D
  Jeg har lige købt sådan en. Jeg ved det kun fordi plantemærket ligger hér foran mig, for det navn ville jeg da aldrig kunne huske.
  Men min er næste helt hvid. Måske fordi den er næsten afblomstret.
  Jeg glæder mig til flere billeder af den lille skønhed, når det bliver lidt lunere til fingrene :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er den smuk og sikke en dejlig farve. Man bliver så glad, nu hvor det hele "dukker" op af jorden. :-)

  SvarSlet
 3. Nej hvor sjovt at du bringer dette emne på banen, - jeg viste altså ikke at der var et kapløb igang!! Men da jeg gik ude i haven idag, fandt jeg en lille-bitte blå iris og tænkte straks på dig... Så det var min den første blå forårs overraskelse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler - det er nok mest i mit hoved at jeg opfatter det som et slags kapløb - det føles jo lidt kedeligt at vise det I andre har vist de sidste 14 dage. Så her havde jeg pludselig en slags "nyhed".

   Slet
 4. Det var dog en helt vidunderlig farve - den Mitsch. må jeg prøve at finde !

  SvarSlet
 5. Hvor er den dog smuk. Skøn farve.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 6. ooo... Scilla miStschtschenkoana (du mistet et "s" :) ) er bare sød!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da rigtig - nu har jeg "fundet" det igen :o)

   Slet
 7. Tak for kigget. Jeg vidste ikke, at det allerede var tid til scilla. Mine står i skygge, måske er det derfor, jeg ikke har set noget til dem endnu?

  SvarSlet
  Svar
  1. Her hos mig i byhaven står de også i total skygge i dette bed - men der er nok lidt varmestråling fra husene som gør at nogen planter kommer lidt hurtigere frem end uden for byen i villakvatererne - der har de har det som regel et par grader koldere end her hos os. Prøv at se langs jeres hussokkel - der går det hurtigst med løg-planterne.

   Slet
 8. Det er en smuk plante, sådan en har jeg ikke.

  SvarSlet
 9. Sød lille blomst, og hvor er det dejligt, at det hele bare myldrer op af jorden nu :-)

  SvarSlet
 10. Hej. Sød blomst med en dejlig blå farve. Jeg håber, du tager flere billeder af den i den nærmeste tid, for jeg kanrigtig godt lide, at den er så blå!

  SvarSlet
 11. Den har jeg aldrig hørt om, men hvor er den fin. Du må altså se at få gang i det kamera, så den rigtig kan komme til sin ret. Det kunne være, vi skulle høre Susanne, om hun har lyst til en foto-date til, for så kan jeg også sagtens overtales - og hun har lidt bedre styr på teknikken end mig ;-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 12. Jeg har dem også :o) med ikke oppe over jorden endnu. Min lokale plantepige har en stor kasse stående af dem og jeg gætter på de snart bliver sat ned, da de er ved at afblomstre. Så jeg må lige redde mig nogle ekstra af dem, for de passer ind alle vegne :o)

  SvarSlet
 13. Virkelig skøn plante og så på et tidspunkt hvor man trænger til at se noget gro.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 14. Skønne blå blomster. Ja nu kan vi ikke få nok. Jeg mønstrer ogsåhaven hver dag for at følge med i hvad der sker. Og det er ikke så lidt.

  SvarSlet
 15. Uha så langt er mine Scilla slet slet ikke fremme endnu. Men de er da tittet op af jorden. Glæder mig til de blomstre, for jeg elsker Scilla. Den der Scilla du omtaler kender jeg slet ikke, men den ser sørme sød ud.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 16. En kærkommen skønhed - og hvor er den smuk Berit.

  Sjovt - jeg opfatter det slet ikke som et kapløb.....men som et dagbogsnotat til næste, næste og næste år ;0)

  Jeg får helt hjertebanken hvergang en ny viser sig ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 17. Sikken smuk lille skønhed og sikken en blå farve. Findes der da noget bedre end når foråret titter frem.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg