Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 3. juni 2011

Set i Kongens Have - hvad er det for stauder ?


Disse to stauder ville passe rigtig godt ind i mine staudebede i højde og farver her i juni måned. Jeg synes ikke jeg har set dem før i mine havebøger eller kataloger. Jeg føler mig sikker på, at der er nogen af jer "derude" der kender dem og kan fortælle mig hvad det er for nogen!

Først er der en blå :


Og så er der en hvid:


Til sidst er her lige et par billeder mere fra Kongens Have:Sibiriske Iris til højre og i nederste venstre hjørne er der lige nogen iris germanica.
8 kommentarer:

 1. Beklager Berit, ingen fornuftige bud herfra :(

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 2. Jeg har heller ingen bud, men synes det var lidt sjovt at se, hvor meget der var sket i det lange staudebed i Kongens Have siden jeg var der for knapt to uger siden. Så tak for det :-)

  SvarSlet
 3. Jeg tror, det er farvebælg (baptisia) og stormhat (aconitum, måske med tilnavnet septentrionale).

  SvarSlet
 4. Billede 1 kan jeg desværre ikke se tæt på nok, til at se hvad det er. men billede 2 er en hvid stormhat Anne Gine

  SvarSlet
 5. Tak for kommentarer og forslag. Farvebælg for den blå er vist vedtaget - jeg har surfet lidt og er helt enig. Jeg kan se at mange net-staudeshops har den i sortimentet.
  Jeg synes også den hvide lignede en stormhat men tænkte...nej, det har man da ikke i maj/juni for det er da en sensommer ting - så jeg må lige ud og surfe lidt på det forslag. Den var bare så smuk der i solen - den må jeg også eje.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Ja - der er jo helt rigtigt at der findes en hvid stormhat der blomstrer meget tidligt - det må være en ACONITUM napellus 'Album' som har blomstringsperiode i juni-juli - der findes også en blå variant.

  SvarSlet
 7. Dejlige billeder, det må være et skønt sted at gå tur. Har aldrig været der - egentlig for dårligt, for jeg er da kommet forbi adskillige gange. Jeg kan godt forstå du lige faldt over de to skønheder. Den hvide aconitum er hermed også sat på min ønskeliste...

  SvarSlet
 8. Smukke billeder fra Kongens have:)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg