Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

mandag den 13. juni 2011

Min skjulte agenda

Mange har vel allerede luret af hvad min skjulte agenda er ? Den er at få flere smittet med lidt iris-sib.virus, dagliljevirus og så lidt at den gule virus.

Så her kommer en dosis virus til jer som afslutningen på en for mig dejlig lang weekend i sommerhushaven.
Den store gruppe Iris sib. 'Tunkhannock' sprang ud i weekenden - den første var blomsten nederst - det ses ved at de nederste fald er lukket helt ud - de andre blomsters fald er stadig ikke helt "rullet ud".Mine nye Iris Sib. "White Swirl" holder faldene vandrette modsat "Tunkhannock" hvor de hænger nedaf - forskellen ses tydeligt på de to billeder herover.
"White Swirl" har fået 3 stængler med hver med 2-3 knopper - så det er jeg meget tilfreds med.


Mange af de nye Iris Sib. jeg har fået de sidste par år kun har kvitteret med en enkelt eller 2 stængler det første år eller helt har sprunget blomstring over for at etablere sig på det nye voksested.

10 kommentarer:

 1. Hej Berit
  Jeg kender ikke så meget til Iris men Dagliljer synes jeg er lidt oversete her i landet. Jeg er ikke samler og dyrker ikke mange forskellige sorter men jeg ville nødig undværer den i mit staudebed.Jeg er også glad for dens blade som kontrast til andre bladformer. Den findes i næsten alle farver og højder, så man kan altid finde en der passer.
  Som et lille kuriosum kan jeg fortælle, at min Hemerocallis "Golden Zebra" sidste år lavede en sport. Golden Zebra har gule blade med grønne striper, den nye plante har omvente, grønne blade med gule striper.

  SvarSlet
 2. Stop, stop - jeg er allerede blevet smittet ;-) Jeg må have fat i nogle af de skonne iris! Køber du dine iris på specialplanteskole?

  SvarSlet
 3. Hej Susanne,
  Jeg har købt næsten alle på nettet - de lokale planteskoler har sjældent stort udvalg.
  Jeg kan foreslå dig i DK: Iriseksperten, Damholmgård, Mathildestien, Staudemarken alle steder jeg selv har købt hos - men du finder flere ved at google.
  I U.K har jeg købt hos Auldenfarm og Woottens - der kan frit købes indenfor EU. Der er link i blogroll til de fleste af dem.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Den er jeg helt med på, Berit. Jeg er altid frisk til at blive smittet med plante-virus.
  Den gule og daglilje virussen har jeg jo allerede...:-)
  Dejligt at Susanne lige spurgte hvor du får dem fra, for det tænkte jeg også på.
  Jeg glæder mig til at se flere iris og dagliljer :-)

  SvarSlet
 5. Det er virkelig skønne Iris du har, mit eneste ankepunkt er altid rødderne, som jeg simpelthen ikke kan holde af. Hvad gør du med dem? Har andre planter til at dække dem?

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 6. Hah, ja den virus spreder sig med lynets hast. Jeg blev allerede ramt i vinter og er så glad for, at der fulgte mange iris med i de forskellige staudepakker vi har fået. Jeg vil have flere, flere, flere :-)

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Hej Mette
  Jeg tror at du tænker på Iris Germanica med de ingerfær-agtige overfladiske rødder - og dem er du helt fri for på Iris Sibirica, der har helt almindelige trevlerødder.
  Se mit indslag 2/6 om den store forskel op Iris Sibirica og Iris Germanica.
  Så hop du bare med på Iris Sib-vognen :o)
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 8. Skønne, skønne billeder! Jeg er smittet og har en del i haven. - Lige nu er en meget gul ved at springe ud, ved ikke hvor den pludselig kommer fra. Kan ikke regne ud hvordan?

  SvarSlet
 9. Jeg er også ramt af de skønne foto du har vist, men jeg har også købt både dagliljer og iris tidligere - i et par år har jeg søgt efter en hvid-lysegul Iris Germanica som jeg havde i massevis af for mange år siden, men desværre forsvandt de. Kender du forresten Daylily- potager?
  http://daylily-potager.blogspot.com/search/label/Dagliljor

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth,
  Ja, jeg kender Daylily-potager - hun har jo især typen af "unusual forms" og edderkoppedagliljer ...lige mine favoritter - så jeg kigger hos hende og drømmer !
  Hilsen Berit

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg