Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 22. juni 2014

En gul - en hvid - en blå

Der er så meget nyt i haven hver uge at det er svært at vælge hvad der skal med på bloggen. 

Så i dag vælger jeg som skrevet i overskriften......

En gul - det er den første af "sommer-dagliljerne" - Hemerocallis Twist of Lemon - fra gruppen af "usædvanlige former" da længden og bredden på kronbladene ikke er passende for gruppen af edderkoppedagliljer.

Twist of Lemon har en kold citrongul farve - 17 cm store blomster med grønt svælg.

Dagliljer bliver ikke angrebet af liljebiller.
En hvid - det bliver så mine studenternelliker, der står samlet som en hvid staude hos mig, selvom de er mest kendt som 2-årige. De kommer trofast hvert år indtil videre......
En blå - det må blive min Rasleblomst Catananche som er så flot med det mørke øje. 

Den ligner en plante der vil trives bedst på tør sandet jord da den har dette evighedsblomt over sig i blade,stængler og kronblade. 

Den har dog vist sig at befinde sig godt hos mig på lerjorden og har nu overlevet siden 2011 - den har bredt sig pænt og jeg har flyttet lidt af den til andre bede. 

Hverken rådyr eller dræbersnegle spiser af den og så er den jo perfekt for min have.Arhhh - jeg kan da vist godt lige klemme endnu et billed og en farve ind her til sidst.

Den vilde blomst Pomerans Høgeurt har selvsået sig i kanten af mormorbedet og står der med sin orange farve som ikke "passer" til farvetemaet. Men - pyt med det, den er faktisk så charmerende at den får lov at stå der og bryde det hele.
 


 

2 kommentarer:

 1. jeg har også altid haft et svagt punkt for høgeurt :)

  rasleblomsten er da skøn...

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 2. Smart metode, når nu udvalget er så stort. Du inspirerer mig til at så studenternellike - jeg havde helt glemt dens udmærkede tendens til at være staudeagtig.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg