Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 26. februar 2012

Den første lyseblå i byhaven

Så kan jeg også være med i kapløbet om "den første" - og den jeg vil vise jer er den lille lyseblå Persiske Scilla Mistschtschenkoana. Billedkvaliteten er ikke så god - men jeg frøs for meget til at forsøge med flere billeder.

De første har lige åbnet deres blomster i dag - så denne løgplante skal I nok komme til at se mere til for de vokser en del i højden i løbet af et par uger og får masser af blomster.


Jeg har heldigvis flere små grupper af denne skønne løgplante i byhaven - og flere af dem står på spring til at slå blomsterne ud.


Persisk Scilla er faktisk næsten hvid med porcelænsblå tegninger - det giver på afstand indtryk af en lyseblå farve. Mon ikke jeg kan få taget et par nærbilleder af dette med mit nye camera - for nu må jeg i gang med at bruge det.

torsdag den 23. februar 2012

Jeg har inspireret mig selv


Det der med at få et print-screen ind som billed i blogindlæg har drillet mig rigtig længe og derfor har jeg indtil nu taget fotos af skærmen når jeg skulle vise jer noget fra nettet.
Birgitte Landligger har prøvet at hjælpe mig med instruks - men jeg har nok haft en mental blokering for det lykkedes mig ikke i første omgang.


Nu hvor jeg skulle lave indlæg til "Blog hjælp" så synes jeg det så lidt sjusket ud med dårlige foto af skærmen - så jeg satte mig for at nu skulle jeg bare lære det.
Jeg bruger Picasa 3 - og fandt ud af at hvis Picasa er åben og man trykker på tasten PrtSc - så kommer der en lille boks op yderst til højre på skærmen og så kan man klikke der (hurtigt) og kommer så ind i picasa hvor billedet ligger klar. Hvor nemt kan det være ??


Derefter klikker jeg på den grønne upload pil og gemmer i den seneste mappe jeg har brugt og så er det bare at gå til Blogger og i indlægget hente billed fra Picasa Webalbum.

Nu er jeg ved at rette til nye billeder i alle indlæg ovre på "Blog hjælp".

tirsdag den 21. februar 2012

Ny blog med "Blog hjælp"

Jeg har samlet mine instrukser om blog-funktioner på en ny blog "Blog hjælp" og jeg håber at I andre der har instrukser også vil bidrage til denne blog. Send til mig på irishaven.berit@gmail.com - så vil jeg lave indlæg. Send også gerne billeder med til at illustrere inlægget.

Så vil der være hurtig og samlet hjælp til alle de nye bloggere og måske også til dem af os der har nogen enkelte teknikker vi ikke har fået lært endnu.






søndag den 19. februar 2012

Der er så mange ting jeg ikke ved....

....om staudernes navne, arter og varianter - men så må man jo forsøge sig med hjælp fra læserne, fra at google og fra havebøgerne.
Læsere der har fulgt bloggen det sidste år vil nok genkende billedet af planten/blomsten jeg blev forelsket i da jeg var i Kongens Have i forsommeren.
Det blev opklaret at det var en stormhat Aconitum, måske septentrionale eller napellus Album, som begge er hvide stormhatte.


Nu er spørgsmålet om det er den samme slags Stormhat - er det "kært barn med mange navne" eller er det forskellige planter.
Det er nu efter grundig googling klart at det er forskellige arter - den attråede stormhat herover har lange smalle rørformere flødefarvede blomster og det må være en Aconitum sept. 'Ivorine' som jeg finder hos Damholmgård og  der har jeg lånt billedet.

lånt fra Damholmgård


Gad vist om der ikke også sniger sig en klassisk hvid stormhat Napellus ind i min have - den finder jeg på nettet hos Kridtvejsplanter og der har jeg også lånt billedet. Den har de buttede runde blomster og er mere ren hvid og blomstrer lidt senere.

lånt fra Kridtvejsplanter

Fra gammel tid står der en stormhat i sommerhushaven - den har mørk blålilla blomstrer fra midt august og fremad. Ærgeligt nok kan man ikke se den på længere afstand (fra mine vinduer/min terrasse). Farven går ud i et med den grønne hæk bagved.  Tæt på er den dog rigtig flot. Her kigger den frem mellem stængler og blade fra en staudesolsikke.





lørdag den 11. februar 2012

Var sidste indlæg usynligt

Jeg lavede et indlæg i fredags men ser det ikke hos jer andre i jeres blogrolls.

Så jeg prøver lige med dette lille indlæg for at se om der er "hul igennem" til jer med dette  billed fra min bror og svigerindes have - dejlig farvekontrast mellem den lyserøde rose og Blåskæg busken.





fredag den 10. februar 2012

Skønheder til haven

Så har jeg sendt årets første bestilling af stauder afsted i god tid.

Trollius pumilus 'Djupedal
For jeg havde været så letsindig at gøre Claus Dalby opmærksom på en lidt anderledes lysegul engblomme i en af mine kommentarer på hans blog.  Han har umiddelbart derefter lavet et indlæg om denne engblomme Trollius pumilis Djupedal og han skriver at han også har bestilt den hos Staudefeen.

Da vi jo kender til hans yndlingsord "industrielle mængder"  -  Så var det jo at jeg følte at der pludselig var fare for at den kunne blive udsolgt og jeg fik rigtig travlt med at finde de andre stauder jeg allerede havde set på tidligere og skulle have dem med i leveringen fra Staudefeen.

Det blev til 8 forskellige planter - flest lysegule -  og meget ulig mig selv, så har jeg bestilt 2 stk. af flere af dem. Normalt skal jeg prøve så mange ny stauder, at der kun bliver råd til en af hver.

Jeg har lånt alle billeder fra Staudefeen.


Helianthus 'Lemon Queen'



Solidiaster 'Lemore'
  

Kirengeshoma koreana

  
Sanguisorba officinalis 'Tanna'
      
Herunder er det Echinacea 'Sunrise'



Saponaria off. 'Alba Plena
Geranium 'Rozanne' ('Jolly Bee')





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg