Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 31. august 2012

Mit lille skæve æbletræ


Jeg kan kun anbefale Discovery æbletræet hvis nogen af jer skal ud og investere i nye træer. Kombineret med et Elstar der modner nogen uger senere, så har man frugt til langt hen på efteråret. Elstar kan gemmes et stykke tid - Discovery skal spises med det samme - evt. opbevares i køleskabet.

Se lige her hvordan mit lille skæve Discovery træ tyngedes af dejlige røde frugter da vi tog hjem sidste lørdag. Nu skal jeg op og plukke æbler i weekenden.

 
Skævt af vind og vejr - haven ligger tæt på kysten.
 

------------------------- o o o -------------------------


Nedefra og op er min lille hosta Snow Flakes skøn at skue .......men.....


......hvad tænkte jeg dog på da jeg flyttede den sidste år ? 

Jo, jeg husker at jeg tænkte .."den er lille  og skal stå i forkanten".

Men, hvorfor jeg ikke tog hensyn til at det var et solbed med meget lerjord...og så en skyggeplante, det kan jeg ikke helt forklare.Det er klart en ommer - godt den overlevede den hensynsløse flytning og placering. Jeg vil nu finde det helt perfekte sted til den - det fortjener den.

Som I kan se så slog andre sånings og planteprojekter fejl i dette område af det nye solbed. Der er meget bar grim jord på billedet. Jeg skal have jordforbedret noget mere for at dette bed skal lykkes for mig.
9 kommentarer:

 1. God fornøjelse med æblehøsten, håber de smager!

  SvarSlet
 2. Discovery er et veldig godt eple. Treet ditt var veldig flott synes jeg :-)

  SvarSlet
 3. Hej Berit.Der er da til mange gode gange æbletrifli,og andre spændende æbledesserter.Mit gamle træ har ikke mange æbler i år.Det er et Filipa.Som du måske har set er jeg ved at lave et nyt bed.Der skal stå en opstammet parykbusk og nogle rhodoer.Der skal så også nogle småplanter i.Kan der stå iris eller dagliljer i sådan et bed?Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke erfaring med surbundsbed/rhodobed hvis det er det du har tænkt dig.Mine gamle blå iris sib. står dog et sted hvor der har faldet fyrre-nåle i mange år, så jeg har mistanke til at jorden der er lidt sur.
   I almindelig havejord og med bare nogle timers daglig sol så kan du nemt have dagliljer og iris sib. - det er bare at slå sig løs. Jeg synes det er top nemme stauder. Både dagliljer og iris sib. skal nogen gange lige etablere sig en sæson før de blomstrer - men nogen er kvikke og blomstrer første sæson.

   Slet
 4. Hold da helt op så mange æbler dit træ bærer. Måske skulle jeg overveje at plante sådan et, når vi skal have etableret en frugthave.

  SvarSlet
 5. Hold da op, hvor skal der høstes. God fornøjelse. Jeg besøgte Kiviks Mosteri i sommer (kan anbefales - laver indlæg herom senere). De har en udstillingshave med forskellige sorter æbletræer, og Discovery hørte klart til nogle af de flotteste :o)
  Hosta-blomsten er køn. Men jeg kan forstå, at du også kæmper med den tunge lerjord. Hvordan jordforbedrer du?
  Knus Christel

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg jordforbedrer med en blanding af gødetspagnum og gult flisegrus - gruset er grovkornet, da jeg har læst at sand kan gøre lerjorden mere kompakt.
   Normalt bruget jeg "pletvis" jordforbedring under nyplantninger, da jeg ikke orker at gennemgrave et bed.

   Slet
 6. Discovery smager skønt og så er de også rigtig flot røde på træet, det ser så smukt ud.
  I betragtning af din hostas lidenhed, syntes jeg nok den gør opmærksom på sig selv med en flot blomst. Tror der er masser af grokraft når den har holdt flyttedag. :o)

  SvarSlet
 7. Jeg kan også kun anbefale 'Discovery' - snehvideæblet - der bærer så rigt. Sjovt nok er det netop 'Discovery' og 'Elstar', vi har på vores "parkeringsplads" og langs vores vej.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg