Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 29. september 2013

Hvis jeg har smittet dig med iris sibirica


Så er det nu, at det er tid at lynkøbe og plante Iris Sibirica, hvis du vil være klar med dem til næste sæson. Man kan ikke være helt sikker på blomstring første sæson, så jo før man får plantet dem, jo bedre chancer er der.

Lige nu kan man købe dem fra mange netplanteskoler både i DK og EU. Så nu kan planterne nå at komme i jorden og "få fat" inden vinteren sætter ind.


Iris sibirica er god i de blandede staudebede, hvor den klarer sig fint i almindelig havejord. Her i juni-selskab med tidlig daglilje, Storkenæb Phaeum, Edderkoppeurt og Jakobsstige

I maj/juni måned kan man på de lokale planteskoler købe et meget begrænset udvalg af Iris Sibirica i blomst, så du kan også vente til det tidspunkt, hvis der ikke er nogen specielle irishybrider du er blevet interesseret i.

For mere iris sib. inspiration kan du se mit gæsteblog indlæg hos HAVEFOLKET

Eller min fane med alle mine Iris Sibirica finder du - HER 

Gæt hvad jeg har lavet hele weekenden .....flyttet stauder og plantet nyindkøbte planter


9 kommentarer:

 1. Hej Berit
  Jo du har fået smittet mig, da jeg besøgte dig i det sene forår - din Soft Blue og White Swirl er jeg bare faldet pladask for !
  Jeg har ikke set dit gæsteblog indlæg hos havefolket, men det vil jeg glæde mig til at læse.
  God aften
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 2. Hej Berit.Jeg tror vi er rigtig mange der bruger tiden i det dejlige havevejr til at klippe ned og flytte om i vores bede.Har selv lige lavet et nyt rhodobed.Har lige vist det i mit nye indlæg.
  Men har faktisk et bed med iris-dagliljer og stjerneskærm. Købte jo også en del planter i Lyngby......havde håbet på at du dukkede op.God aften knus Jette

  SvarSlet
 3. Du forstår da vist at hygge, medens du arbejder. Jeg har aldrig tænkt på at flytte bord og stol med ned til arbejdsstedet. God idé :)

  SvarSlet
 4. Du har nok ikke smittet meg, for den dillen har jeg hatt i veldig mange år :) Jeg synes de er så utrolig vakre, så Iris sibirica er og blir en av de flotteste iris synes jeg.
  Ha en flott høstuke!

  SvarSlet
 5. De er nu smukke de kære iris :) Og hvor lyder det hyggeligt med plante weekend i haven :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 6. Jeg er også blevet meget forelsket i de smukke iris sibirica, da de - i modsætning til iris germanica - kan trives i min fugtige have. Sidste efterår købte jeg 6-7 nye hos Pæoneksperten (barrodsplanter). Jeg plantede dem uden de store armbevægelser. Desværre overlevede kun to. Hvad er din erfaring mht. den bedste måde at plante iris sib. på? De iris sib., jeg har købt i potter, har trivedes noget bedre og har hurtigt taget fat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er faktisk forbavset over at høre at du har mistet mange Iris sibirica. Jeg kan lige ikke mindes at jeg har mistet nogen - kun at nogen stod i stampe pga dårlig jord.
   Jeg har plantet både efterår/forår og med barrod eller potte. Jeg købte også hos Pæoneksperten i efteråret - de overlevede men blomstrede ikke i år.
   Jeg laver jordforbedring i plantehullet - tilsætter min tunge lerjord 1/3 gult grus og 1/3 pottemuld og lægger et 1 cm lag grus øverst. Det opdagede jeg måske kunne være et godt trick da jeg tilfældigt og med succes plantede et par faner i kanten af drivhusfliserne, hvor der var et godt lag grus øverst. Iris sib. breder sig kun moderat hos mig i den tunge lerjord.

   Slet
  2. Barrodsplanterne blev måske plantet for sent, til at de kunne få fat, inden jorden blev frostbunden. Jeg har i år købt nogle dejligt, store oppottede iris sibirica og er spændt på, om de klarer vinteren. De er kommet i jorden :)

   Slet
 7. Fantastic collection of flowers:)
  Greetings, http://kolorywogrodzie.blog.onet.pl

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg