Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

mandag den 7. oktober 2013

Plante uden dansk navn ?


Jeg vil denne gang vise en plante som jeg synes er rigtig fin til at gøre mine grønne purpursolhatte selskab her sidst på sæsonen. Med lidt held bliver mine purpursolhatte Green Jewel højere til næste år.Hvis nogen kender denne plantes danske navn, så vil jeg blive glad for at få det oplyst i en kommentar til indlægget.
Det er en staude i astersfamilien og den er brugt som lægeurt i gammel tid i Amerika.


Parthenium Integrifolium hedder denne spændende plante, som jeg først så under et besøg i Botanisk Have i 2011. Jeg var på jagt efter sentblomstrende stauder og jeg faldt for denne plante og fandt den så efterfølgende til salg hos Idéhaven. Helga har i øvrigt på sin blog for nylig vist flere andre spændende plantenyheder.


Herover et billed fra 13/7-13 hvor den efter en langsom start i 2012 endelig viser sin karakter og blomstring. Den er dog endnu ikke så stor og fyldig som den jeg så i botanisk have - men med lidt tålmodighed....... !

Det er egentlig en prærieplante, så den våde tætte lerjord og den lidt halvskyggede placering har nok været medvirkende til en "langsom etablering".

Måske skulle jeg grave dem op nu i oktober og give dem lidt ekstra grus og muld i plantehullet.

 
 
Jeg vil prøve at samle frø i år og se om jeg kan få ekstra planter ad den vej.
Jeg kan godt se denne staude have en plads ovre i det store staudebed sammen med de andre sene hvide stauder. Her er det i starten af august måned. Floks, høj perlekurv, lilje, fredløs, violfrøstjerne og margeritter. Bladtue af afblomstret sibirisk iris i forgrunden. I baggrunden en høj gul solhat som nu har holdt flyttedag op til mormorstauderne, så den ikke forstyrrer mit øje i "det hvide sensommer hjørne".
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Hvor er det en vidunderlig smuk prærieplante, du viser her. Den kendte jeg ikke eksistensen af, overhovedet. Jeg elsker at blive præsenteret for nye nye plantebekendtskaber, så tak for det. Håber nogle kan oplyse dig om plantens danske navn, hvis den ikke er så sjælden, at den overhovedet ikke har et.

  Hav en skøn oktoberdag.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå, du faldt for den plante, den er da rigtig fin.

  SvarSlet
 3. Hej Berit

  Den fine plante er nok uden noget danskt navn - Men Berit så laver du da bare et:)

  Ha en dejlig aften!

  SvarSlet
 4. Det er en meget speciel plante. Jeg tror det er en god idé, at komme lidt sand ned til rødderne. Dejligt med nye og anderledes planter. Det gjorde jeg med min yucca lilje og så blomstrede den pludselig på livet løs. Den havde stået i flere år uden blomst.

  SvarSlet
 5. Hej Berit.

  Hvor er det dejligt at se dine billeder og at planten gror vel. Jeg har ikke nogen erfaring med frøsåning af den, men deler planterne her i september. Med de varmegrader vi har, kan du sagtens gøre det nu også. Jeg har søgt på et dansk navn tidligere men uden held.

  Mange hilsener Helga

  SvarSlet
 6. Næh-øhhh, den tror jeg ikke jeg kender. Kunne det være perlekurv?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg