Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

onsdag den 11. september 2013

De lyser stadig op


I sommerhushaven er der stadig nogen af de varmt gule stauder, der lyser op i det lange mormorstaudebed.

Skønhedsøje Coreopsis verticillata Grandiflora   


Solhat Rudbeckia fulgida
 
Staudesolsikke

I det nyere bed med de kolde gule farver er der også stadig et par stauder der viser sig frem. Dette bed er ved at vokse pænt til, så der ikke er så meget bar jord, men det bliver stadig udvidet i kanterne, for at jeg kan skrue nogen flere planter ned.

 Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’
 
Staudesolsikke Lemon Queen har en anden vækstform end den gamle varm gule staudesolsikke, som jeg viste tidligere i indlægget. Den gamle har kun tynde stængler med meget lidt forgrening hvorimod Lemon Queen er lidt højere og meget busket.
Den gamle staudesolsikke breder sig aggressivt - men det ser ud til at den nye Lemon Queen heldigvis ikke har den samme natur på det punkt.
 
Min Lemon Queen står meget udsat for den stride nordenvind da vi ligger tæt ved kysten i 3. husrække, så har jeg fraveget mine principper om ikke at binde op. Den har fået en støttepind og lidt grøn ståltråd, så den ikke lægger sig vandret i en storm, som det skete sidste år. 
 
Jeg købte en ekstra Lemon Queen i år og måske får jeg tid til at lave stiklinger af den til næste forår. Den kan jeg da vist ikke få for mange af.

 Staudesolsikke Helianthus Lemon Queen - billed fra sidste år

 
 
 

4 kommentarer:

 1. Hej Beri.Er da rigtig varm på din Lemon Queen....smuk farve til mit hvide og gule bed.
  I foråret det mest de gule farver der dominere.Så godt med en gul der blomstre lige nu.Er ved at lave et nyt bed med min Annabelle-mørk hyld og lidt græsser.Ses vi i Lyngby d.22/9 ?Godaften knus Jette

  SvarSlet
 2. Min Lemon Queen står op af et paradisæbletræ, det har den det fint med. De andre staudesolsikker breder sig ganske rigtigt lidt for vildt. Flot mormorbed.

  SvarSlet
 3. Lemon Queen er lækker og den blive lynhurtigt kæmpestor, så man kan tage stiklinge af den. Hos mig ligger den ene halvdel af min ene Lemon Queen-plante hen over resten af bedet, mens den hos min nabo, som har fået en haps hos mig, står struk og fint. Hrmpf! ;-)

  SvarSlet
 4. Det ser dejligt ud med det lange bed ned langs hækken.
  Jeg er mest til de lyse gule, men de gode gamle mørkegule er nu også dejlige;) Jeg har haft den gule Coreopsis, men sneglene åd rup og stup, nu prøver jeg igen med en mørk violet et andet sted i haven og jeg håber at den får en chance.
  Lemon Queen skal vidst også på min ønskeliste.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg