Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 7. juli 2013

Den første blomst på stauderne


Det er altid så skønt at opdage en staudes første blomst.

På min morgenrunde i dag fandt jeg den allerførste Rasleblomst Catananche


Jeg har flyttet planten fra terrassebedet til bedet ved buskene - men heldigt for mig så var der åbenbart lidt rødder tilbage på det gamle voksested og det er der, at den første blomst nu er sprunget ud.
 
Så denne dejlige blålilla blomst kommer I nok til at se meget mere til her på bloggen de næste par uger.
 
Og så til noget helt andet:
 
 
 
Tidligere på sæsonen havde vi en del skriveri på havebloggene angående at vi skulle passe på vores humlebier - de mangler naturlige levesteder og føde.
 
Så vi skulle huske på at have mange at de type blomster, som humlebierne foretrækker. Jeg ved ikke hvilke blomster de er gladest for ,men jeg har i dag set at humlebierne i min have var særlig glade for blomsterne på brombærbuskene. Så flere og større brombærbuske er et bud på spisekammer til humlebier!
Bærrene smager jo også helt fantastisk - jeg kan næsten ikke vente til det bliver brombær-tid.
 
 
 
 

9 kommentarer:

 1. Hele vores nabogrund er overgroet med brombær, så behøver jeg vist ingen. Jeg rykker dem straks op, når jeg får øje på dem. Heldigvis har jeg mange andre planter, som bierne er glade for.

  SvarSlet
 2. Din rasleblomst er rigtig fin. Når jeg cykler til arbejde, kommer jeg forbi et sted, hvor der står nogle blomster der ligner din og som er omkring 1 meter høje. Jeg kan ikke lige se på dit billede, hvor høj den er.

  Fint billede med humlebien :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Højden er ca.50 cm hos mig i fugtig tæt lerjord - men kan vist blive 60-70 cm. Dens oprindelige levested er tørt og solrigt.

   Slet
 3. Brombærblomsterne er skønne :) men tror jeg helst undvære dem i haven og overlader dem til et andet sted. De bliver jo ret store. så planter jeg noget andet til bierne istedet i min lille have :)
  smuk smuk rasleblomst.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 4. Den er smuk, din rasleblomst. Jeg kendte den ikke.
  Her i haven, er Kæmpe ærenpris, veronicastrum Fascination, helt klart nr. et som biplante for tiden.

  SvarSlet
 5. Hej. Jeg kan også godt lide din rasleblomst. Herligt med humlebier og brombærbuske, her hos os er det især digitalis og voksurt, de er glade for.

  SvarSlet
 6. Der var den skjønne Rasleblomsten som du gledet meg med i x-faktor konkurransen i fjor. Den er så nydelig at. Kjekt å se at den blomstrer hos deg i år også.

  SvarSlet
 7. Dejligt med et billede af rasleblomsten - jeg kan huske du også viste dem sidste år, og jeg faldt pladask for dem. Jeg har været så heldig at falde over et par stykker i foråret, som nu står med store knopper. Nu ved jeg hvad jeg skal glæde mig til ;o)

  SvarSlet
 8. Skønt med sådan en morgenrunde og indlagte glæder Berit. Hos mig er det blåkant der er den helt store humlebi magnet lige i tiden så den kan bestemt også anbefales ;0)

  Knus

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg