Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

torsdag den 13. september 2012

Samme fejlkøb to gange


Her har jeg ikke været "helt skarp" i mit indkøb af blålilla stauder.
Jeg har længe ønsket mig at få Katteurt i bedet og mente at den vist hed noget med Nepeta

Så når jeg så denne staude der hedder Calamintha Nepeta, så tænkte jeg "der er den - den napper jeg" - og så viser det sig at være en lille lav staude med lyslilla blomster der hedder Bjergmynte på dansk og ikke den halvhøje lysende blålilla katteurtstaude jeg drømte om.


Den er da sød Calamintha Nepeta, men jeg er jo ikke så meget til den lilla pastelfarve - så jeg måtte se efter katteurt endnu en gang.

...Og så gjorde jeg det sørme igen - købte den forkerte plante een gang til - haha ...så kan jeg lære det. Jeg skal have huskeseddel med hjemmefra eller dobbeltchecke på nettet hvad der skal indkøbes.


Jeg har så nu to små bjergmynter i bedet og har fået anledning til at lade de blålilla farver glide over i en mere ren lilla farveholdning i den ene ende af bedet foran det gamle sorte hegn.

Til næste sæson skal jeg altså have den Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' jeg ønsker mig så meget efter at have set det blå hav af Katteurt i Kongens Have. Nu jeg huske navnet !


15 kommentarer:

 1. Sådan kan det gå :) men det lykkes vel næste gang, dem du fik ser da ellers meget pæne ud....

  SvarSlet
 2. Det var da et vidunderligt fejlkøb, hvor er den fin! Det ser også ud til at det langbenede kryb er glad for planten :) Og tak for tippet om Pæoneksperten, min have er nu beriget med adskellige Iris Sibirica, kan næsten ikke vente til det bliver forår igen.
  Kh Helle

  SvarSlet
 3. Den lille bjergmynte er ellers sød, men jeg kan godt forstå at det er lidt ærgerligt :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har haft bjergmynten i mange år og synes, den er så fin og sød, og så dufter den så skønt, når man strejfer den i haven. Katteurt er også skøn - husk at der findes et utal af nepeta-arter, når du går på shopping ;-)

  SvarSlet
 5. Vi kan bytte .... en bid af din skønne bjergmynte......for en bid af min katteurt! Hvis du har lyst, så er min e-mail: bente@benjo.dk.
  Jeg synes den er meget yndig, men jeg er også glad for katteurt, som blomstrer utroligt længe, ja stadigvæk og især hvis man husker
  at plukke af den, som jeg gør.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tilbuddet - jeg skriver det lige på "huskelisten". Vi mødes jo nok på et eller andet blogarrangement i år eller til foråret.

   Slet
 6. Det er ikke sådan med de latinske navne :o)God idé hvis I kan bytte.

  SvarSlet
 7. Ai, nu blev jeg lige inspireret til at smutte omkring Pæoneksperten og se på deres udvalg af iris sibirica, som jeg er blevet pjattet med i år. Nøj, der er mange fine. Er lidt bange for, at jeg kommer til at shoppe lidt ... ;-)

  SvarSlet
 8. Bjergmynten tror jeg du kommer til at holde af. Den jeg har er dog mere ovre i den blå tone end rosa.
  Jeg har en veninde, der plejer at spørge mig om hun har den eller den i haven. Hun er nemlig også kommet til at gøre som dig.

  SvarSlet
 9. Den var da fin den som du nettopp har kjøpt også! Men jeg forstår din frustrasjon, det er ergelig når en har kjøpt noe og finner ut at det var noe annet enn det du trodde du hadde kjøpt. Noen ganger er planter også feilmerket, så det er ikke så enkelt å få kjøpt rett plante. Lykke til videre med å finne den rette! :-D

  SvarSlet
 10. Der er virkelig forskel på de 2 arter så jeg forstår godt at du "banker hovedet ind i dørkarmen", men jeg er altså også vild med den lille fine bjergmynte som du har købt i stedet, så den vil jeg så skrive på listen til engang.

  SvarSlet
 11. Jeg holder meget af hedebjergmynten, og har den flere steder. Den sår sig selv ret effektivt, aå hvis du ikke vil have flere, skal du være efter den.

  Jeg såede citronkatteurt, og troede ligesom dig, at den var den skønne blålilla af slagsen, og helst den som vælter sig ud over kanten af bedet. Men min blevet en meget opret sag på 50-70 højde og med hvide blomster! Så jeg må også på den igen ;-)

  SvarSlet
 12. Bommert! Jeg har selv katteurt som jeg er rigtig glad for. Samt den mindre Bjergmynte som er rigtig yndig.
  God weekend :-D Gro

  SvarSlet
 13. På den igen, alle gode gange tre, er der ikke et ordsprog, der siger sådan ;o). Den er eller superfin din bjergmynte ;o)

  SvarSlet
 14. Hvem har mon ikke prøvet at gøre et fejlkøb....
  Jeg har købt den selv samme staude i samme farve ikke to men hele tre gange.
  Du må altså på den igen, og det må jeg også...
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg