Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

mandag den 17. september 2012

Gule nuancer

Varm gul, kold gul/citronfarvet, grøngul og lysegul - kært barn har mange navne i min have, hvor der vist findes mere end en blomst af hver nuance.

Her vil jeg vise jer forskellen på nuancerne på mine to Helianthus - staudesolsikker.

Den varm gule gamle navnløse og den nye Lemon Queen
 
Helianthus Lemon Queen er nok den staude der er flottest i min sommerhushave lige nu - så den vil jeg vise jer endnu engang.
 
 
------------------------- o o o ------------------------
 
Endnu en af frøplanterne er sprunget ud - bedre sent end aldrig. Det er mig der har sået meget sent i år, så jeg er altså selv ude om det, hvis der er nogen der ikke når at blomstre i år.

Jeg havde åbenbart et problem med hvad der blev fokuseret på i farten da jeg lige var rundt med kameraet - men man kan da se den flotte mørkelilla farve på denne Nicotiana.

Jeg mener det er nogen frø jeg fik lov at høste direkte fra planterne, da vi var hos "Hanne i Haven" sidste år. Så jeg har ikke navn på den. Jeg havde en del frøposer med hjem i lommerne efter det besøg, men det er ikke alle jeg har nået at få sået i år.

 

Der skal drysses frø fra denne lilla tobaksplante ovre i mit orange bed, så der kan blive lidt Kenzo-agtig stemning derovre bag i haven ved den orange purpursolhat Hot Lava.

I dag lagde jeg mærke til at min nye Hot Lava har nøjagtig samme nuance som rønnebærene bag det orange bed. Det skal nok blive godt når der bliver et helt hav af Hot Lava om et par år. Jeg har lige høstet frø af den første Hot Lava blomst og blomst nummer to står nu lidt ensomt tilbage i et helt afblomstret bed. Det var de to eneste blomster den fik dette første år.

Billed fra sidste år af det gamle rønnebærtræ i baghaven.

22 kommentarer:

 1. Din Lemon Queen er rigtig fin, min har mere løv, synes jeg, så man ser ikke blomsterne så tydeligt. Jeg skal vist lige have kigget til den igen i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er spændt på hvor stor og busket den bliver "i år 2" i haven. Den er meget frodig og fin i bladfarven.

   Slet
 2. Lemon Queen er bare for lækker - den er helt sikkert på listen til mit lysegule bed. Kom du bare med flere billeder af den.

  Hot Lava er også fin, vi plantede den faktisk også sidste år, men så aldrig noget til den i år. Æv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber min overlever i forkanten af bedet - den vil jo ikke "klemmes" af andre planter.

   Slet
 3. Jeg har haft 'Lemon Queen' en del år og er meget glad for den. Den trives vældigt i min have og er blevet kæmpestor. Desværre har jeg fået den placeret et sted, hvor jeg ikke så godt kan se den. Men så er det så heldigt, at mine naboer, der fik en stor haps af mig i foråret, har plantet den lige der, hvor vores fælles hæk ikke er ret høj, så jeg kan nyde den hen over hækken i deres have :)

  SvarSlet
 4. Den Lemon Queen er virkelig flott! Jeg liker så godt den sitrongule fargen. Den var spennende i fargen den solhatten også :-)

  SvarSlet
 5. Den er meget yndig den Lemon Queen en gul farve, jeg synes rigtigt godt om. Den passer fint ind, fordi den ikke er hidsig-gul (tisse-gul)
  men det første lød pænere!

  SvarSlet
 6. Hej Berit.Ja! jeg kan kun tilslutte mig-den Lemond Queen er da bare skøn.Jeg har lige købt en dejlig gul margerit Brodway Light i Botanisk have i Århus.Og jeg fandt plads til den i mit nye gul/hvide bed.Men nu gælder det de to andre bede.Så jeg håber det gode vejr fortsætter lidt endnu.Knus Jette

  SvarSlet
 7. Lemon queen har den rigtige skønne sartgule farve ;-))

  Jeg fik sået rimeligt tidligt, men har været sen med at få plantet flere af mine sommerblomster ud, og det er faktisk ikke mere end 14 dage siden, at min lilla nicotiana begyndte at blomstre, men bedre sent end aldrig ;-)

  SvarSlet
 8. Hej
  Lige nøjagtig går jeg ov venter på at se blomstre fra lemon Queen og hot lava så dejligt og se dem ved dig så jeg ved hvad der venter forude :O) Den lilla tobaks plante dukkede også pludselig ved mig efter kun at have sået den gønne i år der må jo have lagt frø fra tidliger i jorden , de er lidt sjove når de sådan dukker uventet op som små fine buske.

  Hilsen helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Blomstringstidspunktet afhænger vel nok af antal soltimer - min får 6-8 timer og har blosmtret længe.

   Slet
 9. Den blege er fantastisk, Berit!

  OG så 1000 tak for Rønnebærtræet! Det er et af de træer, jeg skatter sådan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Birketræer og Rønnebærtræer er mine yndlinge, når det kommer til de rigtige skovtræer.

   Slet
 10. Lemon Queen er rigtig smuk og det er din purpursolhat Hot Lava også.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 11. Wonderful flowers, such photographs are enrapturing. I am greeting

  SvarSlet
 12. Jeg er enig med alle de andre, Lemon Queen er skøn, den må på listen over ønske-planter.
  Tak for din hilsen. Jeg har faktisk sendt dig flere tanker de sidste dage, hvor min blåskæg er sprunget ud. Jeg så den første gang på din blog for et års tid siden. Det er virkelig en smuk, lille busk.
  kh Anne Mette

  SvarSlet
 13. Sikke en fin have blog du har, virkelig inspirerende med de fine blomster billeder.
  Jeg har faktisk et blog spørgsmål som jeg nok burde stille på din anden blog, men var lidt i tvivl om hvor jeg skulle skrive det. Problemet er at jeg mister mine læser, og det kan der jo være mange grunde til ;) men jeg syntes det sker lidt for ofte til, at jeg tror mine læser springer fra med vilje. Jeg har mere mistanke om at de bliver smidt af uden de ved det (flere læser har bekræftet denne teori)Nogle læsere har også haft problemer med at tilmelde sig som fast læser, det skriver de bla. når de deltager i min give away. Jeg ved ikke om du kender noget til problemet, om du har hørt det før og om du har nogle forslag til hvordan jeg løser problemet.

  SvarSlet
 14. Jeg kender ikke til årsag/løsning på dette problem. Hvis andre har ideer, så kan de skrive her eller på din blog. avlebavle.blogspot.com
  Jeg ser at du har mange læsere men dog mindre end jeg har set på et par andre blogs.
  Ved du at man ikke kan klikke sig ind på din profil via dit kommentarlogo? Det gør det svært at finde din blog - jeg måtte google dit kommentatornavn og bloggen hed heldigvis det samme som din blog.

  SvarSlet
 15. Ok jeg vidste slet ikke at man ikke kunne klikke videre på mit link, det må jeg se om jeg kan finde ud at rette, håber sørme ikke at det er et af bloggers irriterende fejl. Håber også der er andre der har forslag til det andet problem, men mange tak for dit svar det var rigtig sød af dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skulle det med profilen vidst være rettet, tak for den oplysning.

   Slet
 16. Ja din Lemon Queen er da helt forrygende. Godt, jeg fik den plantet i år :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg