Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 9. september 2012

Forfra og bagfra


Nu blomstrer min nye staudeclematis for første gang i år og det er i øvrigt første gang jeg forsøger mig med staudeclematis. Jeg har set flere forskellige typer rundt omkring på havebloggene og nu måtte jeg have den med på indkøbslisten i foråret. Den har dog taget langt tilløb til sin blomstring - men endelig er den her.....Og så skal den vises bagfra, så man ser de fine bagudkrøllede kronblade. Man kan også se at bladene er meget store og ikke ligner typiske clematisblade efter min mening.Bladenes farve tyder måske på at planten ikke er helt tilfredse med "forholdene" - det kan være at den har manglet noget vand eller noget gødning. Jeg synes nu at den har fået lidt ekstra af begge dele gennem sæsonen, men den bliver ved med at være gullig i bladfarven.


 
Nu glemte jeg desværre at se efter navnet / planteskiltet der står under planten, så jeg kan ikke lige huske hvilken staudeclematis det er . Navnet på den må jeg få tilføjet senere - men jeg må alligevel vise den allerede nu. Jeg checkede som det første ved ankomst til haven om den var sprunget ud - og jeg blev altså lidt glad i låget, da jeg så de små blå blomster.
 
------------------------------ 0 0 0 ------------------------------


Jeg har jo fået streget et par stykker på plante-ønskelisten i år ved div. indkøb på både netplanteshops og på den lokale planteskole.

Så derfor er der endnu en ny plante jeg kan vise jer og den blomstrer her for for første gang i haven: Salvia Glutinosa. Den har cremegule blomster og kan blive en stor busket staude på ca 80x80 cm.


 
 
Jeg var desværre kun på et kort besøg i sommerhuset i dag og jeg fik lige tid til at flytte rundt på et par stauder og få fisket nogen frøplanter op i nogen urtepotter. 

Jeg kan godt bruge et par dage mere til at få flyttet alt det der står på min flytte-liste.

Nå, men når jeg det inden sæsonen slutter, så er det jo dejligt. Ellers står det hele der jo stadig til næste år og jeg vil ikke at få stress over det, har jeg lovet mig selv.
8 kommentarer:

 1. Den blå staudeclematis er bare så smuk. Jeg så den i Madam Bæks have
  igår og det var den første plante jeg lagde mærke til da jeg ankom. SMUK siger jeg bare (igen) :-)´

  SvarSlet
 2. Staudeclematis er rigtig gode, de kan blot ikke li at blive flyttet! Håber den vil trives godt i årene fremover :)

  SvarSlet
 3. Smuk farve den har den staudeclematis. Held og lykke med den.

  SvarSlet
 4. Håper du finner ut navnet på den. Nydelig blå farge på den, så den kunne jeg godt tenke meg å ha her :-)

  SvarSlet
 5. Hej

  Jeg bliver nødt til at flytte min , da den ikke får lys nok mere, så håber da den kan klare det. Den skal have en mere fremtrædende plads end den har nu.

  SvarSlet
 6. Meget smukke blomster på staudeclematisen. Mon ikke det er det tørre blæsende vejr, som får bladene til at se lidt triste ud, så den skal nok komme sig. Jeg har også fået en lille en, da vi var inde hos Signe, men den er kun 10 cm høj, så det varer lidt før den blomstrer ;-)

  SvarSlet
 7. De er smukke begge to, i dejlige neddæmpede toner. Staudeclematis er nyt for mig. Jeg må læse lidt mere om dem.

  SvarSlet
 8. Hvor er din staudeclematis smuk. Dejlig farve.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg