Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 20. maj 2012

Nu er den der

Porcelæns-ærenprisen er en af de planter jeg går og glæder mig særligt til hver år. Jeg runder den mange gange hver weekend for at se hvornår blomstringen er ved at være der.

Den har så fine ca 30 cm høje aks med de sødeste hvide blomster med blå årer, så de ligner små blåmalede porcelæns-ting.

I denne weekend åbnede de allerførste blomster sig nederst på aksene. Så næste weekend når jeg kommer tilbage til sommerhushaven, så skal jeg rigtig fotografere herligheden.
Bemærk at det er et typisk irishave-bed som er godt graneret med græs og vilde blomster/ukrudt.Lige nu er der i øvrigt ikke så meget der blomstrer i mormor-bedet - der er mange grønne tuer af dagliljeblade og sibirisk iris, men I får lige et lille kig hen over det - det der ses mest er vortemælk, engblommer i gule og orange nuancer og engelske Bluebells.
Til sidst må jeg lige vise jer min søn med sit livs første fangst med fiskestangen - han er iført sine nye neopren vaders.

Er han lige stolt eller hvad ?

15 kommentarer:

 1. Fantastisk mormor bed du har ;o) det er da totalt forår.

  SvarSlet
 2. Jeg forstår godt, han er stolt. Det er mor vist også?!

  Jeg har jo sået Porcelænsærenpris af de frø, vi byttede på Frederiksberg-træffet. De skal plantes ud nu, så jeg regner først med blomstring til næste år, nu hvor jeg ser, hvor langt dine er.

  Men det er skønt at have noget så smukt at glæde sig til.
  Knus fra Marianne - du ved...
  Med den helbredende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine frøplanter voksede vist også kun til i størrelsen første sæson og så kommer showet næste forår.
   Ja - de er værd at vente på.

   Slet
 3. Kan sandelig godt forstå at du er lidt småforelsket i den blå skønhed.
  Tillykke med fangsten til sønnen :o)

  SvarSlet
 4. Jeg har også porcelænsærenpris, og bliver mere og mere glad for den. Den breder sig heldigvis, så jeg kan forære væk til interesserede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min breder sig ikke så meget her på den tunge lerjord. Men jeg har hele tiden nogen frø til spiring. Jeg må have mange flere af den :o)

   Slet
 5. Det er da også et dejligt navn til den lille ærenspris :-) Så lille og yndig.
  Jeg har på fornemmelsen at den er lidt for lyseblå, og ikke vil passe ind i de meget lilla toner her hos mig. Aj jeg skal næsten have en medalje fordi jeg lige har begrænset ;-)Det er da godt nok en meget stolt søn!Rigtig flot fangst :-D Er det ikke en hornfisk?
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Jeg er også faldet for porselæns ærenprisen. Jeg købte den i år og den er i blomst men mere hvid end din. Jeg har også et indlæg med billede af den nu.
  Jeg har fået iris i haven, to stk. som fødselsdas gave. Jeg glæder mig meget til blomsterne men måske de ikke kommer i år når de er nyplantet?
  Flor hornfisk han fik på krogen - klart han er stolt som en pave!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må lige checke næste weekend om mit foto herover forvrænger farven på Porecelæns ærenprisen. Jeg lurer også på om der evt. findes forskellige farvevarianter af den.
   Den er mega nem at så fra egne frø - den kan såes med det samme og spirer allerede hen på sommeren samme år som frøene er taget.

   Slet
 7. Den er smuk den porcelænsærenspris, og dit bed ser fint ud. Jeg kan da godt forstå, sønnen er stolt af fangsten. Ja og så fik jeg lige set hos Haverose, at det var en hornfisk :o)

  SvarSlet
 8. .....der er sørme da også anledning til en god portion stolthed der søde ;0)

  Hvor er den jo bare amuk smuk smuk......jeg kan betro dig at dine frø som jeg jo som du ved, fik sået for anden gang spirer!!!!!

  "......men de vokser noget langsomt" siger det utålmodige havehjerte ;0) - jeg har lige priklet dem op og venter nu spændt på om jeg bliver belønnet med smukke blå blomster næste år ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Jeg har også porcelænsærenpris. Fantastisk staude og den yndigste farve :o)

  SvarSlet
 10. Smuk porcelæns ærenspris - den kender jeg slet ikke! Men den ser rigtig fin ud. Glæder mig til at se flere billeder fra din pinseweekend ;-)

  SvarSlet
 11. Hvor er den smuk din porcelænsærenpris - jeg fik selv en lille rod af en tilsvarende ifbm et besøg i en åben have for nogle år siden. Vil gerne have den til at brede sig lidt hurtigere, så jeg vil da prøve at tage frø som du og Marianne skriver i har haft held med.
  Jeg kan godt forstå din søn og hans mor er stolt af den hornfisk !
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
 12. Jeg er glad for at se billedet af porcelænsærenprisen som du roste og delte dine frø af. Mine frø var længe om at spire, men pludselig så var de der og jeg har også plantet de små planter ud. Desværre havde jeg ikke forudset at min ene hund ville grave og pøse jordbunker ud over småplanterne igen og igen og det på trods af at jeg har barrikaderet ret så kraftigt. Men det ser ud til at nogle af de små har klaret den og jeg ser frem til større planter og blomstring til næste år:)

  Flot og dygtig fisker der er al mulig grund til at være stolt og jeg håber at den skønne hornfisk smagte godt:o)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg