Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 18. maj 2012

Hist og pist ......

.....springer blomsterne ud i sommerhushaven.

Nede bag i haven er det Stor Fladstjerne der lyser op med sine søde to-delte kronblade. Den er virkelig en fornøjelse. Den breder sig en del hvis der ikke er konkurrence fra andre planter - men hos mig er der jo plads til en sådan adfærd.Endnu er der ikke rigtig gang i blomstringen i bedene - men der er lovende knopper over hele.

Jeg kan dog lige finde et par enkelte blomster der er sprunget ud - her en mørkerød stjerneskærm,  som jeg har haft i årevis uden at den trivedes i et tætplantet skyggebed.Nu står den bedre og har belønnet mig med en tidlig blomstring.  Jeg mener at det er den der hedder "Lars".

På den lysegule ranunkel er den første blomst sprunget ud - jeg glæder mig til at se den sammen med forårsvortemælken. Det må da blive god partnere.Til sidst et billed af de første blomster på den nye clematis der skal dække et grimt nedløbsrør.  Jeg har glemt hvad den hedder, men har nok skiltet et eller andet sted.


Både blomster og blade er meget små - i mit billedarkiv fra sidste år er den indkøbte plante fotograferet umiddelbart efter et billed af en etiket med navnet Montana Grandiflora.
Kan det mon passe - måske grandi går på antal blomster og ikke på størrelsen ?

11 kommentarer:

 1. Det er en rigtig fin clematis.
  Grandiflorum, mener jeg hentyder til blomstens størrelse, men hvis der bare står gradi, kan det da godt tænkes at det er mængden.

  SvarSlet
 2. Store Fladstjerne kender jeg ikke, men den ser spændende ud. Det samme gør Lars og ranunklen. Min ranunkel blomstrer ikke endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stor Fladstjerne er en vild blomst fra skovbrynet - den er fin her tidligt på foråret men visner lidt uskønt, så noget der vokser henover på forsommeren er fint .... f.eks hosta, løvefod eller storkenæb.

   Slet
 3. Smukke blomsterbilleder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Tak for kigget, det er nogle skønne blomster du viser :-)

  SvarSlet
 5. Stjerneskærm og ranunkler er rigtig dejlige majblomster. Løvet på din clematis kunne vel godt ligne en montana.

  SvarSlet
 6. Hvor er det rart, når der er plads til at brede sig.
  VH Nina

  SvarSlet
 7. Kjempe flott blomstring.

  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlet
 8. Dejlige blomster alle sammen! Stjerneskærmen har en flot dyb farve og så sød en sart gul farve ranunklen har. De ku alle få en plads i min have ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg har en Clematis montana 'Grandiflora', så den er nok magen til din. Den ligner også. Jeg har egentlig aldrig tænkt over navnet. Men du har ret i at det er underligt, for blomsterne er små ligesom de andre montana-blomster.
  Hvor er din lysegule ranunkel sød. Jeg har sået nogle i år, som jeg fik til blog-træffet i LIFE. De måtte da godt blive den farve :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig clematis-novice - vidste ikke at alle motanaer har små blomster, men så ved jeg lig det.
   Ranunklen er lysende perlemorsagtig lysegul. Den må godt brede sig hos mig.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg