Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 20. januar 2012

Irishavens bedste farvekombos


Inspireret af Anna Vattenkannas link-samling om gode farvekombos for sommerblomster, så har jeg set mit billedarkiv igennem.

Det gjorde mig bevidst om at jeg ikke har ret mange billeder hvor der optræder flere blomster sammen i stærke farvekombinationer og at jeg har ikke ret mange sommerblomster i haven og stort set ikke nogen billeder af dem.

Jeg fandt dog nogen få billeder med staude-kombinationer der er ret farverige. Jeg har fundet de billeder, som jeg mener ikke har været vist her på bloggen - her er der orange, gul og blå i forårsbedet. Orange engblomme, lysegul ranunkel og bjergknopurt.


Herunder er billedet fra den ældste del af mormorbedet, hvor planterne fletter sig ind i hinanden efter princippet "Survival of the fittest". Her har naturen hjulpet godt til sammen med solen for at der er fuld knald på farverne. Gul fredløs, rød astilbe og blålilla nøgleklokke. Jeg synes der er lidt Kenzo over det billed.


Så dette indlæg er egentlig lidt en reminder til mig selv om, at i den nye sæson må jeg få taget flere billeder af kombinationer af blomster og måske også at få sået lidt flere sommerblomster.


Herover er det dagliljer, kornblomst, jakobstige og gåseurt der danser sammen i livlig kontrast i et af de nyere bede i sommerhushaven. I det bed prøver jeg nu at samle de gule blomster der har en kold citrongul farve.


16 kommentarer:

 1. Hej Berit
  Det er sjovt, jeg ville aldrig have fundet på at sætte de farver sammen, men det ser faktisk kanongodt ud på billederne.
  Tak fordi vi fik lov at se din reminder til dig selv :o)

  SvarSlet
 2. Så härliga kombinationer du visar! Den sista bilden med de kallgula blommorna som spetsats med lite blått är så fräsch och vital. Trevligt att du ville vara med och dela dina fina kombos med oss alla via länksamlingen :-)

  Kram

  SvarSlet
 3. Det er skønne billeder alle 3 og rigtig dejlige farvekombinationer:)

  SvarSlet
 4. Hvor er de skønne, dine billeder. Lige min stil, dejligt og naturligt.

  Hilsen Helga

  SvarSlet
 5. Blå og gul er en sikker vinder.
  Det ser godt ud.

  -karina

  SvarSlet
 6. Flotte og lidt vovede kombinationer ;-)
  Jeg synes især den første er flot. Gul engblomme er en af dem jeg endnu ikke har, men står på ønskelisten

  God weekend
  Ina

  SvarSlet
 7. Uhhhmmm, dejlige kombinationer.

  Ha´en god weekend
  Birgitte - som også skal tage mange flere fotos til sommer.

  SvarSlet
 8. Så herlige farger! Det var veldig sommerlig, og fikk meg til å lengte enda mer til vår og sommer!
  Ha en deilig helg!

  SvarSlet
 9. Det ser rigtigt godt ud Lisbeth :-)

  Kh

  Gitte H

  SvarSlet
 10. Undskyld, undskyld - der skulle selvfølgelig stå Berit :-)

  SvarSlet
 11. Hej Berit
  Jeg er specielt glad for den første kombination :-)Det har sikkert noget at gøre med at det er nogle planter som jeg ønsker mig. Engblommen jeg ønsker mig er bare den lysegule slags :-)
  God weekend
  K. Gro

  SvarSlet
 12. flotte kombinationer, især det sidste er jeg vild med, det blå fremhæver ligesom det gule.
  Annette

  SvarSlet
 13. Det blå fremhæver den gule fave på en meget smuk måde. Leger selv med tanken om et gul bed, gerne sammen med stedsegrønt.

  Ha' en ejlig aften :-)

  SvarSlet
 14. ......uhm....Berit skønne sommerglade kombinationer - sommerblomster er heller ikke dem jeg har flest af sværger mest til studer der kommer igen, igen og igen .....men lidt har jeg da ;o)

  Var lige en tur i drivhuset og kan se at de nye frø med ærenpris jdu var så sød at give mig er begyndt at sende små spire afsted ;0)

  SvarSlet
 15. Hej Berit. Sikken dog nogle skønne billeder og dejlige farver. Det er dejligt og se, hvordan man også kan sætte farver sammen. Det er ikke altid jeg er lige heldig med det. Så tak for kigget.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 16. Det er smukke og farverige kombinationer.
  Hvad hedder ranunkel i først billed?

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg