Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

lørdag den 16. april 2011

Træ bundet i kugleformJeg har lovet Mette fra Villa Landly at skrive et lille indlæg om de kugleformede træer i gadehaven. Det er nu bekræftet at det er paradisæbletræer.

Der er ikke nogen der husker hvordan det startede - så her kommer min helt egen anvisning efter hvad jeg ser - Der kan vel være 2 måder at starte på:

- at der er podet sidegrene i en krans rundt om en afskåret hovedstamme

- eller at hovedstammen er skåret af lige over et par sidegrene og så bevares et antal af de sideskud der naturligt kommer.Der er ca. 5 sidegrene der er vokset til i tykkelse og så afkortet til ca 60 cm længde - og på dem kommer der så de lange tynde oprette skud, som sidenhen kan sammenbindes til en kugle.

5 kommentarer:

 1. Det så litt stilig ut med kuletre,
  jeg har fått gjort masse hagearbeid idag men det er bare kos.
  Ha en fin kveld og påske Marit.

  SvarSlet
 2. Eiii altså, det har jeg bare lyst til at prøve.

  SvarSlet
 3. Hvor sjovt, at du viser det træ her Berit. Da vi overtog huset her, stod der en kvæde, der var lavet på samme måde. Inde i bunden, var der sat et fuglebad ala whiskey tønde - meget dekorativt. Desværre var roden så rådent, at træet måtte lade livet, men jeg synes, at det var en genial idé med fuglebadet i midten.

  Ha' nu en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 4. Må ud og inspicere, om ikke et af æbletræerne kan formes lidt på - tak for kigget:-)

  SvarSlet
 5. ....tak for indlægget om de smukke træer Berit. Træerne ser skønne ud allerede og hvis I fortsætter sporebeskæringen bliver det nogle helt fantastiske og unikke træer med tiden....det er jeg sikker på :0)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg