Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

onsdag den 6. april 2011

Aha ! ...det var en Følfod


Følfod Tussilago farfara - billed lånt fra Wikipedia

Det var åbenbart Følfod jeg så i weekenden på skrænten ved stranden - jeg så nogle små gule blomster og undrede mig over hvad det var for en blomst. Jeg havde desværre ikke mit camera med på gåturen.

Bladroset Følfod - billed lånt fra Wikipedia

For et par dage siden så jeg på bloggen Vild med have et indlæg der bl.a handlede om at finde forårstegn - klik her.
Jeg klikkede på et link i indlægget og kom videre til en webside om at finde og indberette 24 forårsbebudere - klik her.

Et af de 24 forårstegn man kan indberette om fund af er netop Følfod og jeg genkendte jo så den lille fine gule blomst. Så var den opklaret.

Billed lånt fra bloggen CuginaK


Kort tid efter ser jeg ovenstående billed på bloggen hos CuginaK som spørger om nogen ved hvad det er for en plante hun så på dagens gåtur - og så kunne jeg jo hjælpe med min nyerhvervede viden om Følfod Tussilago farfara.

Billed lånt fra bloggen CuginaK


På wikipedia kan man læse følgende:

Almindelig Følfod (Tussilago farfara) er en lavtvoksende staude med en grundstillet bladroset. Bladene er nyreformede til runde med grove tænder langs randen. Oversiden er mat og lysegrøn, mens undersiden er hvidfiltet. Bladene ses først efter blomstringen, der foregår i marts-april. Blomsterne er samlet i endestillede, gule kurve, som sidder på oprette, trådagtigt hårede skud med rødlige, skælagtige blade. Frugterne er nødder med hvid fnok.


2 kommentarer:

 1. Hurra ! det er vår hestehov og litt varme ,
  Ha en fin torsdag Klem Marit.

  SvarSlet
 2. Det er altid dejligt, når svarene kommer til en ;-). Den er rigtig god den side med forårsbebudere. Jeg har overvejet at have den som startside, men kan ikke rigtig undvære den jeg har nu.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg