Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

onsdag den 27. april 2011

Farverigt gensyn med byenVel hjemkommet til storbyen ser jeg at der også sket meget her i blomsterbedene, mens jeg har været væk herfra.

Hver dag når jeg kommer fra arbejde og vejret er godt eller bare ikke regnvejr, så sætter jeg indkøbsposerne fra mig og sidder og nyder gadehaven, som I ser herover. Sådan 5-10 minutter til at falde ned på - det gør godt!


Bagefter skal jeg lige en runde om bedene inde i gården - og der fandt jeg i dag denne lille lyseblå viol der stadig blomstede i skyggen.

....Og hvad er nu det for en løgplante der her er sprunget ud ?? Kan nogen hjælpe med et navn til den ?

9 kommentarer:

 1. Løgplanten kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

  Det må være skønt at have et stop ved gårdhaven for at suge grøn energi og slippe arbejdet :-)

  SvarSlet
 2. Den ligner den løgplante der pludselige dukkede op hos mig sidste år, hvor jeg også efterlyste navnet. Frøken Solhat kom med svaret at det er en "scilla bithynica eller stjerne skilla".
  http://dengulehavestue.blogspot.com/2010/05/ukendt-lgplante.html#comments. Den er rigtig sød og jeg kan se at der allerede er blevet lidt mere af den i år.

  SvarSlet
 3. Jeg mener også den hedder "spansk scilla"...hvor er det dog flotte bede!

  SvarSlet
 4. men det kan jeg google mig frem til, at den ikke gør. Så ved vi det. :-)

  SvarSlet
 5. Aha, sådan nogle har jeg også i min have - jeg troede det var en særlig slags perlehyanchinter. De er vældig fine - googlede mig frem til at de nogle steder kaldes tyrkisk scilla...

  SvarSlet
 6. Tak for hjælpen Annette - jeg har ledt forgæves i mine egne bøger om forårsløg. Jeg opdagede først hele haveblogland midt på sommeren 2010, så det indslag fra maj havde jeg ikke set. Det er helt sikkert den samme plante. Den skal jeg få til at brede sig - det er jo fint at den kommer efter de andre små scillaer og før de store spanske scillaer slår sig løs!
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Jeg har en del i haven som ligner, og det tror jeg er italiensk skilla, Hyacinthoides italica. Den er også om talt i sidste nyhedsbrev fra Havenyt.dk http://www.havenyt.dk/2011/uge17/.

  SvarSlet
 8. Dejlig rund gårdhave du har - jeg ville også snuppe et par minutter og lige samle lidt mere energi efter arbejdsdagen.

  God weekend.

  Knus
  Mette

  SvarSlet
 9. Er det ikke prærielilje, Kamessia? "Haven" har en stor artikel om den i det nye nr.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg