Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 4. marts 2011

Denne plante fik nyt hjem hos mig

Min veninde fortalte mig forrige år, at hun havde en plante som jeg meget gerne måtte få, for den havde en farve der var helt umulig i hendes lille rækkehusforhave.


Det viste sig at være en staudevalmue som var blevet ugleset for sin orangerøde farve.

Jeg havde ikke set den i blomst, men valgte ud fra beskrivelsen at placere den i karantæne lidt for sig selv i et af de lidt vilde skyggehjørner i haven.

...og hold da helt op hvor var den lysende orange - der kom nærmest overbelysning på mine fotos, på samme måde som når jeg tog billeder af hvide og gule blomster i sol.


Min plan er at lade den stå hvor den er - og måske at plante hvidt og blåt rundt om den - det eneste jeg lige synes matcher. De game blå iris sibirica vil nok være et godt valg.  Måske skal det kun være blå blomster, for at dæmpe det hele lidt !

Er der nogen der har haft udfordring med denne staude / farve - hvad fandt I på ?

Jeg ved ikke helt om jeg kan komme til at holde af den og om den må blive boende hos mig - men lad os nu se !

9 kommentarer:

 1. Jeg såede den ved et "uheld" for mange år siden, og den passer slet ikke i mit staudebed! Men den er svær at udrydde på grund af den lange pælerod - selv om man tror, man har fjernet den, dukker der alligevel en bid op næste år. Jeg har valgt at lade den springe ud. Bruger den som snitblomst: plukkes uudsprungne, svitses forneden på stilken med en tændstik. Ligeså snart den afblomstrer, klipper jeg den helt ned (løvet visner meget grimt), og så er der ikke mere af den resten af året. Hilsen Birgit

  SvarSlet
 2. Kære Berit
  Jeg forstår godt din ikke udelte begejstring for valmuen.
  Har den selv i et lille bed, men har valgt kun at have staudevalmuer lige der, og 'blødt op' med hvide og sartrosa staudevalmer. Så virker den knapt så selvlysende.
  Men har da tit tænkt på at 'udrydde' dem.
  Mange hilsner

  SvarSlet
 3. Jeg har også et par staudevalmuer, de passer ikke til noget, men de er bare så kønne og enkle og de skal bare nydes når de er der;-)
  For nogle år siden stod der en flok japanere udenfor vores have, hvor der er en af staudvalmuerne - de stod i flere minutter og tog billeder som dem vi ser, når de tager billeder af "den lille havfrue". Desværre tog jeg intet billede af dem, men jeg beholder mine staudevalmuer hvor de er og så umulige farvemæssigt som de er ... pøj pøj
  Hilsen Lone.g

  SvarSlet
 4. Jeg havde en magen til i min forrige have. Der passede den egentlig meget godt ind. Der var meget grønt omkring den og lidt orange og gult, altså et slags flammebed. I min nuværende have synes jeg heller ikke at den passer. Jeg har købt en støvet bordeaux farvet staudevalmue, som står sammen med rosa og bordeux farvede blomster. Det ser godt ud.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 5. Jeg er så glad i Valmuer , og de er jo i alle varianter . Takk for titten god helg.

  SvarSlet
 6. Hej Berit
  Du spurgte til de hvide blomster på mit billede i indlægget vedr. rødt på min blog. Den hvide blomst er en hvid hjulkrone - blomsterne kan spises og bruges som dekoration :-)

  Ha' en dejlig lørdag aften
  Susanne

  SvarSlet
 7. Ja, jeg syntes nu bare den er flot...! :o)

  SvarSlet
 8. Jeg syns valmuene er kjempefine, og de blomstrer lenge.
  Har lagt dæ til som følger, koselig om du følger mæ.

  Lisbeth.

  SvarSlet
 9. Synes valmuen lyser opp,har den plassert midt i et stort bed sammen med andre store stauder.Legger meg til som følger jeg ;-) Ha ei fortsatt god helg.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg