Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

tirsdag den 18. januar 2011

..at finde sin egen havestil

Jeg har aldrig lavet en haveplan for hverken sommerhushaven eller byhaven. 

Jeg har taget mit første udgangspunkt i at få sikret mig, at der er noget der blomstrer på skift i hver enkelt af bedene hele sæsonen fra marts til og med oktober.


Her et udsnit af det store gårdbed set fra min bænk i byhaven 10-06-10

Det er nu lykkedes for mig i begge haver - men jeg har nogen gange været lidt impulsiv med hvor jeg har placeret nye indkøb - det har ofte været hvor der lige var "en ledig plads" eller at jeg hurtigt måtte udvidede et af bedene endnu 30 cm længere ud i græsplænen for at få plads. 

En af de mange udvidelser af bedene i 2010

Så nu er jeg i "flytte rundt fasen" i mit haveliv, samtidigt med at jeg stadig køber nye typer planter eller varianter af dem jeg allerede har.

Jeg følger Claus Dalby´s haveblog dagligt for både at blive underholdt og inspireret, og jeg tænkte på et tidspunkt at jeg helt klart måtte have udelukkende bede med enkeltfarver ligesom han har det - men i løbet af vinteren har jeg fundet ud af, at det vil jeg alligevel ikke stile imod.

Min stil har været kontrasterne fra farvecirklen og den føler jeg mig nu sikker på at fortsætte med. Gul-blålilla er klart min favorit og nu vil jeg stile mod andre kontraster i de nye bede i sommerhuset.

7 kommentarer:

 1. Ja, det at finde sin stil kan godt tage sin tid. Måske finder man en stil, der er alt for krævende eller dyr. Her tænker jeg på japanske haveanlæg eller rosenhaver. Det nemmeste er jo nok en stil, hvor det får lov til at være lidt vildt.

  For mig handler det bare om, at få dækket jorden og så plante det som man nu kan lide. Jeg holder meget af en have, hvor man ikke nødvendigvis skal luge hele tiden, men kan gøre det. Jeg elsker at luge - det er ren meditation for mig.

  Ha' nu en dejlig dag.

  SvarSlet
 2. Jeg syntes det er rigtig godt, at du vælger din helt egen stil :-)

  Det vil være ret kedeligt, hvis haverne bliver for ensartede.
  Selvom man lader sig inspirere af forskellige ting rundt omkring, er det da vigtigt, at man er bevidst om at udvælge lige netop man føler mest for, eller laver sin egen kombination ud fra den inspiration man hele tiden får.

  Moden skifter indenfor haveindretning og planter, som inden for alt andet.
  Følger man moden, er det så det man virkelig brænder for, man har i sin have, eller er man bare fulgt med strømmen???

  Min have behøver ikke ligne alle andres.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 3. Mormor på Solbakkjen tror at for å trives i sin egen hage vil den på et vis gjenspeile personligheten. Et ordensmenneske vil gjerne like å holde ugresset borte og holde orden på planter og farger. Hos et kretivt menneske vil hagen gjerne bære preg av overraskende kombinasjoner. Det er jo det som gjør det spennende å besøke andres hager. Tenk om alle hager var like? Hold på den personlige stilen du..

  SvarSlet
 4. Ja, man har jo tid til at filosofere lidt her i lavsæsonen - tak for jeres kommentarer - de indgår nu i de videre overvejelser over havens udvikling.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Dine bede ser dejlige ud og det er rart at høre at du har besluttet at forsætte din hidtige stil:)) Jeg holder også meget af at følge Claus Dalbys blog, men det ville være slemt kedeligt hvis vi alle havde samme havestil, så var der ikke meget at surfe rundt og kikke på:0) Jeg havde personligt stor glæde af at have en snak med en landskabsarkitekt i 1997 altså 17 år efter jeg overtog min have.

  SvarSlet
 6. Hej
  Dejligt at høre at det ikke kun er mig som skifter lidt rundt. Men man skifter nok også stil efter hvor man er henne i sit liv. Og det er rart at bruge vinteren til at planlægge i. Jeg oplever tit at om foråret så gør jeg noget impulsivt men det skal der også være plads til.
  Mange hilsener Karina/Lindelyst.

  SvarSlet
 7. Selvom jeg bedst kan li´ at farverner er de samme i bedet , ser det nu dejligt ud. Især for en Brødnby fan.
  Herligt at se du har gang i strikketøje. Her bliver det ikke til så meget strikning, da jeg er ramt af en øm albue. ØV
  Hils de andre

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg