Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 30. december 2011

Godt nytår


Tak for et herligt haveår sammen med alle jer læsere og med-bloggere.

Godt Nytår

Mit nytårsbilled til jer kan jo kun være en iris.


I går var jeg på bytur med min gode veninde og så fandt jeg et bundt iris til 10 kr og tulipaner til 20 kr. , så dem måtte jeg jo slæbe rundt på hele eftermiddagen, for med hjem det skulle de.

Disse iris må være hollandske løg-iris - en iris art jeg endnu ikke har i haven. Der findes 300 arter af iris og foreløbig er der kun 4 i min have.



Jeg er i dag startet med at få øvet mig lidt mere med mit "nye" kamera og så er det jo godt at have lidt blomster i vaserne. Jeg er alt for mange gange faldet tilbage på at bruge mit pocket kamera her i sommers. Der er uoverskueligt mange indstillingsmuligheder og kombinationer på det nye - men nu må jeg se om jeg kan få afkodet det, mens der ikke er noget havearbejde der skal gøres.

tirsdag den 20. december 2011

Hvis flammebedet bliver for kedeligt ensfarvet...


....Så er her en god løsning.  Tilsæt det orange bed lige mængder rødlilla og gule farver - og så er det pludselig blevet et intensivt farvebilled i Kenzo-stil.

Jeg blev inspireret til dette indlæg af den skønneste buket som min mand fik i fødselsdagsgave for et par dage siden. Straks var jeg helt forelsket i denne farvesammensætning og udbredte mig om hvor skønt det kunne se ud som et staudebed.


Så måtte jeg jo lige ind i mit billedarkiv i picasa og se hvad jeg havde af blomster i de farver. Jeg lavede lige en collage der kunne give lidt inspiration til mig selv og måske også jer andre derude i blogland. 


Blomsterne her i collagen er dog ikke i blomst samtidigt - så det vil blive et større projekt at nå til drømmebilledet.

søndag den 18. december 2011

Et par af de lette hvis staudesåning synes svært


Flere på bloggene har givet udtryk for at staude-såning var svært og at alt stort set er gået galt for dem.

Til opmuntring synes jeg at I skal prøve igen med at så nogen af de rigtig nemme stauder samtidigt - så føler man at man får noget ud af anstrengelserne og får mere mod på at prøve igen med dem der ikke rigtig makkede ret.

Få hurtigt en succes-følelse med f.eks. at så Jacobstige i hvid eller blå. Den er en fornøjelse at have i bedene tidligt på forsommeren. Frøplanterne af Jacobstige vil med lidt held blomstre allerede første år lidt sent på sæsonen.

 
Jakobstige - staude - findes også i blå

 Jeg forsøgte mig for andet år med frøsåning af en del stauder og 2-årige, samt lidt sommerblomster her i sæson 2011. Jeg sår om foråret både i potter i drivhuset og på friland i "Børnehaven".

Alt jeg viser på dette indlæg vil jeg karakterisere som planter der er nemme at så selv.

Smalbladet klokke - staude - findes også i blå
Staude Salvie - Caradonna
Skælhoved - staude

Sporebaldrian - staude - findes også i pink

Katost - staude - findes også i lyserød







Så er der jo også et par af de nemme 2-årige og 1-årige som kan anbefales til at starte med:


Fingerbøl - 2-årig

Kongelys - 2-årig

Studenternellike - 2-årig

Valmue - 1-årig - sået på friland

Kongekommen - 1-årig

Blomsterkarse - 1-årig


Blåhoved - 1-årig - sået på friland







torsdag den 8. december 2011

Jeg faldt i frøfælden igen

Jeg havde ellers tænkt at jeg ikke skulle bestille nogen staudefrø i år, da jeg har så rigeligt med hjemmehøstede frø, samt rigtig mange dejlige små bytte- eller forærings-frøposer.

Geranium Sylvaticum - billed lånt fra Susannes Blomster Cafe
Da jeg besøgte bloggen Akelejer og andet - så fandt jeg en fane med geranier/storkenæb, hvor Susanne anbefaler dem hun synes er nemmest efter at have afprøvet ca 60 forskellige.

Billed lånt hos Susannes Blomster Cafe


Når man som jeg er nybegynder, så kan man jo ligeså godt lytte til de erfarne havefolk.
Jeg fik jo lyst til at eje nogen af disse nemme skønheder og har så købt nogen frø i Susannes webshop Susannes Blomster Cafe .


På Marlenes blog Staudefeen kan man også se rigtig mange forskellige storkenæb - der har hun lavet 3 blogindlæg om henholdsvis lyserøde - hvide og blå storknæb.
De indlæg kan virkeligt anbefales - men pas på.....der er smittefare!


G. 'Crystal Lake' - billed låndt hos Staudefeen
Til foråret vil der være en del forskellige storkenæb at købe i Marlenes webshop lover hun - det glæder jeg mig til da jeg kun har 3 storkenæb og det er jo alt for lidt :o)




fredag den 2. december 2011

Faner til yndlingsblomster

Jeg har den sidste uges tid brugt lidt tid på at få lavet to nye faner her på bloggen, så man fremover kan se alle mine iris og alle mine dagliljer samlet. Jeg er ikke helt færdig med at finde navne til dem alle - men I kan godt se med fra nu af og få et indtryk af de forskellige blomster.

Jeg har bl.a. fået ideen ovre hos Frk Solhat , som jo selvfølgelig har en fane med alle de dejlige solhatte hun har i haven.


 Iris Sibirica Tunkhannock



Daglilje - Lilio-asphodelus flava
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg