Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

lørdag den 13. august 2016

Dem skal jeg have flere af ....


Jeg er blevet meget glad for Aster macrophyllus 'Twilight' - så nu er det tredje gang jeg skal have den på indkøbslisten.

Jeg har mange store staudebede her i sommerhuset og der skal være flere af dem i alle bede. De har en god mellemhøjde ( 50-80 cm) og en blomstring der starter i august og dermed er før alle de høje høstasters blomstrer i september.

'Twilight' har lige den blålilla farve, som jeg holder så meget af og på den enkelte blomsterstængel er der en lille sky af 10-12 blomster i forskellig stadie af udspring og dermed lidt forskellige nuancer.

 
 
I det lange mormorbed har jeg i den højre del manglet nogen høje stauder sidst på sensommeren. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige stauder uden det store held, da der er lidt halsvkygget og fugtigt .
 
Nu er det endelig lykkedes for mig med to stauder Patrinia scabiosifolia og en hvid aster hvor jeg har mistet planteskiltet. Jeg husker at jeg købte den til plantemarked hos Mathildestien hvor det var Anne Stine Stauders stand jeg købte den hos. ( Kender nogen deres webside ? )
 


 
 
I år er mine staudesolsikker Helianthus 'Lemon Queen' heldigvis tidligere på den end sidste år. Den første er sprunget ud i solbedet og i halvskyggebedet står de lige på spring.
 


Denne pink drejeblomst heruder står også lige på spring i det pink-rødlilla bed og den skal jeg da også have flere af - men den breder sig så fint, at jeg vist kan klare deling af den "indenfor murene" og ikke skal købe flere. Jeg har fået denne plante fra en af mine veninders have.

 
 
Og....så skal vi i denne weekend i gang med at plukke Discovery æbler - der er som sædvanligt mega-mange æbler på det meget gamle lille træ. Så vi skal igen forære nogen til alle beboerne i vores byejendom og til venner og bekendte.
 
Discovery er et æble der modnes hurtigt når det er plukket, så de skal spises fra uge til uge. Jeg har derfor for nogen år siden plantet et Elstar som først har modne æbler hen i september og som kan gemmes et køligt sted.

 

9 kommentarer:

 1. Hej Berit
  Din Lemon Queen blomstrer alligevel før min. Asters er jeg ikke vild med, de breder sig helt vildt hos mig.
  Jeg plukker mine Elstar æbler hen i oktober, det er et æble, der holder sig godt og ikke lige blæser ned, ja og så smager det godt.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Den hvide asters har jeg også - jeg synes, den er rigtig flot med de stive røde stilke. I dag tror jeg, den har skiftet navn til doellingeria umbellata "Weisser Schirm", og jeg tror, at græsser.dk fører den.

  SvarSlet
 3. Dine æbler ser sunde og lækre ud og det er vel nok dejligt for jeres naboer at få glæde af dem også:-)
  Jeg købte en Aster divaricatus 'Tradescant' hos Anne Stine stauder for et par år siden, den har mørke stængler og hvide blade. Det er nok ikke samme som du har for min lægger sig ned. Marie har ret i at de har skiftet navn. 'Twilight' ser skøn ud - jeg er vild mes Asters eller hvad de nu er kommet til at hedde:) Patrinia Scabiocifolia har jeg fået i år og jeg håber at den vil trives her.
  Det er så dejligt når man finder planter som trives rigtig godt og så er det bare med at udnytte det så der kan komme nogle store "plamager".

  SvarSlet
  Svar
  1. Rettelse - min Aster divaricatus 'Tradescant' har mørke stængler og hvide BLOMSTER!

   Slet
 4. Hej berit

  Sikken en masse lækkert du viser!
  Der er nu noget skulpturelt over din pink drejeblomst:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 5. Hej Berit. Sikken nogle skønne planter, du viser. Jeg er vild med drejeblomsten og den gule solsikke. Æblerne ser rigtig gode ud og hvor er det en god idé at forære væk i byejendommen, når du har så mange. Det må vække stor glæde!

  SvarSlet
 6. Hej Berit.Delige billeder fra din landhave.Og din flotte drejeblomst er jeg da ret vild med.
  Vi købte et lille Discovery æbletræ i efteråret.Og der er 14 flotte æbler på.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
 7. Hej Berit, hvor er det smukt i dine bede. Så lækker den Lemon Queen. Jeg holder super meget af Drejeblomsten. Her har jeg også et par enkelte. Det ser frodigt ud hos dig og dejligt med mange æbler

  SvarSlet
 8. Flott asters du viser! Den kunne jeg også godt tenke meg. Den rosa dreieblomsten var veldig fin både i farge og form :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg