Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 31. juli 2015

Mørkeblå Langbladet Ærenpris


Jeg har flere af de almindelige blålilla Langbladet Ærenpris Veronica Longifolia - se billede nederst i indlægget.

Sidste år købte jeg på den lokale planteskole en meget stor potte med en mørkeblå Langbladet Ærenpris - den hedder kun Veronica First Glory på planteskiltet.
Jeg var lidt skeptisk over dens kompakte udseende sidste år og mistænkte at den havde fået en form for "stråforkorter" - men farven var så flot intens blå at jeg måtte eje den.

Heldigvis er den ved dette års vækst og blomstring blevet næsten lig i udseende, højde og drøjde med dem jeg har i forvejen - og den flotte mørkeblå farve er bevaret.


Her er den sammen med en af mine Edderkopdagliljer - Hemmerocalis Kevin Michael Coyne.  
Disse stauder står i det bed hvor der er tema hvid-blålilla-citrongul.

Dagliljen var på sin oprindelige vokseplads blevet lidt klemt mellem andre store stauder og er lige blevet "reddet" og flyttet frem her foran i bedet, hvor der er albuerum, lys og luft. Så kommer der forhåbentlig mere end en blomsterstængel til næste år.

Når Edderkopdagliljerne blomstrer sidder jeg ofte med kaffekoppen foran bedet og nyder synet af dem.

Jeg må vist have nogen flere citron/lysegule Edderkopdagliljer/Spiders eller Unusual forms (de har ikke helt så smalle lange kronblade som spiders).
Jeg har allerede været på nettet og surfet rundt på EU planteskoler - der er mange fine sorter at vælge i mellem, men de er generelt dyrere end de almindelige dagliljer.

Her er det den lidt tidligere Hemerocallis Twist of Lemon - fotograferet 18-07-2015Og her er den gamle blålilla ærenpris.

2 kommentarer:

  1. Meget smuk blå farve på den nye Ærenpris, og den passer perfekt med dagliljen. Dejligt makkerpar. :o)

    SvarSlet
  2. Hej Berit.Jeg er også vild med den blå ærenpris.Og har den flere steder.Men sammen med den fine lyse gule daglilje ser den bare godt ud.
    Rigtig god weekend knus Jette

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg