Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

mandag den 5. maj 2014

Hvilken af mine storkenæb kom først i blomst?


Så er den første storkenæb i blomst hos mig - i år blev det Geranium Sylvaticum "Immaculée" og det er en af mine egne små frøplanter som står i terrassebedet i et varmt og solrigt i hjørne ved huset. De andre større planter af samme art i de andre bede er ikke så langt fremme med blomstringen.

 
Jeg er blevet rigtig glad for denne tidlige storkenæb og kan anbefale den på det varmeste. Den findes i flere farver : hvid, lyserød, rødlilla og blålilla.
Jeg skal have suppleret med flere forskellige farveeksemplarer til alle mine bede. Jeg har fået bogen "Storkenæb" skrevet af Birgitte Husted Bendtsen og hun viser 16 forskellige i afsnittet med Geranium Sylvaticum.
 
 
Helt op under tagudhænget er der åbenbart et andet lunt hjørne - for der er de to første blomster sprunget ud på den hvide Clematis Montana Grandiflora.
Det er i øvrigt den første clematis jeg har haft succes med og jeg glæder mig til at den snart dækker det grimme nedløbsrør.

Denne clematis har multi-mange små blomster, så gradiflora må henvise til mængden af blomster og ikke til størrelsen på den enkelte blomst.
Her i sommerhusområdet er der rigtig mange der har den i lyserød og voksende ud over deres hegn, så vi andre kan nyde dem når vi går tur.

Så må jeg til slut vise noget farverigt og det bliver den vilde skovvalmue, som her er i den orange variant - halvdobbelt og krøllet og det er da en ny spontan variant af Meconopsis Cambrica her hos mig.
Den har komplementærfarven i baggrunden med de blå-blå Forglemmigej - det er "kraftige sager".
13 kommentarer:

 1. Det er godt nok tidligt at din storkenæb blomstrer - håber den står i terrassebedet, så du kan nyde den hver gang du går til/fra huset.
  Og dejligt at klematisen har fået fat og sætter ind med mange blomster. Klematisen er blevet én af mine yndlinge, så det må være en skøn gåtur rundt i jeres område.

  SvarSlet
 2. En fantastisk valmuefarve, og skøn sammen med forglemmigej. Storkenæb kan man næsten ikke få for mange af. Men jeg tror ikke jeg har en sylvaticum.

  SvarSlet
 3. Det er sørme tidligt, at din storkenæb blomstrer. Skøn valmue!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så vidt jeg kan forstå det, så er der så mange arter af storkenæb at de tilsammen kan dække hele havesæsonen med blomstring.
   Før var det geranium phaeum der var den første i blomst hos mig - men nu ligger sylvaticom i spidsen.

   Slet
 4. Hej Berit

  Det var da en markant orange Meconopsis cambrica.
  Kombinationen af det orange og de lidt krøllede kronblade har jeg ikke set før!
  Spændende om den er frøægte?

  Ha en dejlig dag - gerne med regn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den står som selvsået på et "forkert" sted og jeg var lige ved at give den en med spaden og sende den på grenbunken. Det var da godt den fik lov at stå der. Nu må jeg samle frø fra den og sprede dem i den nye del af det orange bed - så må vi se om der kommer flere af denne specielle mutant. Jeg er ellers mest til enkelt blomstrende planter, men den har dasin charme!

   Slet
 5. Så fine og vårlige bilder. En deilig tid!!

  SvarSlet
 6. Hej Berit
  Jeg har også en storkenæb, der blomstrer nu, den ligner ikke helt din, men derfor kan de jo godt være i familie. Jeg har vist den på min blog, du kan se den her, et af de sidste billeder http://hneballehaven.blogspot.dk/2014/04/nyde-dag.html
  Jeg har også købt den Clematis, men det er i år, så det er ikke sikkert, jeg får den i blomst i år. Flot og meget speciel valmue.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 7. Dejlige billeder allesammen og en rigtig lækker farve på din tidlige storkenæb.

  SvarSlet
 8. Hej Berit, må sandelig sige at hos dig er der gang i rig blomstring, meen tror også at vi her i Nordjylland er lidt bagud angående vejret..........flo,t flotte billeder - den valmue smuk - har en gang haft den i lyserød.......pas på den Berit. Mange have hilsner fra Grethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Nordkysten på Sjælland er også kold med nordvesten vinden lige ind fra havet, så det er lidt samme vilkår her som hos dig, tror jeg! Så måske skulle du give geranium sylvaticum en chance - det er nu i det tidlige forår at man har brug for dem der går hurtigt i blomst.

   Slet
 9. Hej Berit.Mine storkenæb er også lige på trapperne............men skøn farve din har.
  Og den smukke clematis Montana er slet ikke til at undvære............har faktisk lige vist min rosa.Den er bare SÅ taknemlig..............og bokser hurtigt til.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 10. det er kraftige, men smukke sager :) jeg syntes det spiller.
  KH
  Marianne

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg