Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

lørdag den 24. maj 2014

De tidligste dagliljer


Jeg har 3 forskellige af de meget tidlige dagliljer og de to første var sprunget ud da vi nåede frem til sommerhuset i dag.

Ved køkkenvinduet står denne med de brune knopper og den varme gule farvetone. Blomsterne sidder på lange stilke.

Der er dukket en del meget mørke akelejer op hos mig - de er ikke mine favoritter, men sammen med de stærke gule og orange farver så er de en god staudepartner.

 
 
I det store bed står den meget frodige daglilje med stærk gule blomster, som har en svag orange tone. Den matcher så fint med den orange engblommer der står en halv meter fra den. Stilkene er ikke så lange, så blomsterne er stort set i samme højde som spidserne på de græsagtige blade.Den allerførste Iris Sibirica jeg købte til Irishaven var "Soft Blue" og den er jeg stadig rigtig glad for, men sidste år hasteplantede jeg en del gule engblommer og fik en kæmpestor en placeret foran Soft Blue, hvor der lige var en ledig plads.

Det er ikke nogen god farvekombination med lyseblå og skarp gul - så Soft Blue skal til efteråret flyttes over i terrassebedet til Wealden Skies, der matcher med sine hvid-lyseblå farver.

 
 

I sidste indlæg skrev jeg at jeg ville forsøge at få taget et bedre billede af farverne på Iris Sibirica Wealden Skies - og herunder er det lykkedes mig at fange de fine blå kanter.

 
 

6 kommentarer:

 1. For en fin tid og vakre bilder!

  SvarSlet
 2. ja det er smukt med de lyseblå kanter .. og sikke tidligt du har dagliljer :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 3. Lyder det fjollet, at dagliljer er glade planter? Jeg synes de udstråler så meget glæde.
  Smukke iris. Det er små kunstværker, når man studerer blomsterne.

  SvarSlet
 4. Det er ikke fjollet - der må være noget om det, da min "ikke have interesserede" husbond siger at han bliver helt glad i låget af at se på mine blomsterbede. Jeg har mange dagliljer, mange engblommer og akeljer - så det er gult og blålilla der dominerer i bedene lige nu.

  SvarSlet
 5. Hej Berit,Jeg har også gule dagliljer........og synes di lyser dejligt op i bedet.
  Skal helt klart have nogle flere iris siberica.........for de er er da SÅ smukke.
  Er lige vendt hjem efter en uge på havetur i det Jyske..........skønt.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
 6. Sikke fine blomster og skønne detaljer.

  Jeg havde iris i haven for første gang sidste år, og var rigtig glad for dem. Desværre er de ikke kommet igen i år, så nu må jeg nøjes med at nyde dine. Jeg savner dem dog lidt, så mon ikke jeg anskaffer nogle igen. De blå er så absolut mine favoritter.

  Tak for kigget!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg