Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

tirsdag den 28. maj 2013

Så svær at fange med kameraet


Når man som jeg er vild med hvide og kolde gule farver, så oplever man ofte at det er svært at få gode billeder af dem.
 
Jeg har haft nogen nærmest selvlysende/overbelyste hvide eller gule blomster på billederne, som så var helt ubrugelige. Min egen løsning har været at tage billeder med indstilling P på mit kamera, hvilket giver meget-meget mørke billeder og så har jeg givet dem "oplys mørke områder" og ekstra "glanslys" i mit Picasa 3 program.
 
Så kan selv billedet af den lille vanskelige Porcelænsærenpris Veronica Gentianoides komme til at ligne virkeligheden.

 
På billedet herunder ses tydeligt hvor let det er at fotografere de blålilla Bluebells sammenlignet med Porcelænsærenprisen og Forglemmigej.
 
De tre blomster er ellers et rigtig godt match i forårsbedet.
 
 
Til sidst kommer Ranunculus Acris Sulphureus - den er også svær at fange med sin i forvejen lidt selvlysende lysegule farve. Her er det lykkedes godt på en gråvejrsdag i søndags.

Se i øvrigt, at det er et rigtig typisk billede fra min have...ved det, at der ses græs og skvalderkål sammen med den aktuelle blomst.


13 kommentarer:

 1. Det er så frustrerende, når kameraet ikke gengiver det, øjet ser. Min konklusion er, at øjet er et helt utroligt genialt organ.

  SvarSlet
 2. Jeg bliver også jævnligt skuffet over mine billeder. Heldigvis fanger jeg somme tider noget lige på kornet, og så må jeg nøjes med det. Jeg tror at jeg har større ambitioner end evner og udstyr. Det er jo let at drømme om prof fotograf-kvalitet. Jeg synes at dine billeder ser godt ud.

  SvarSlet
 3. Jep - men det er så ofte kun 2 ud af 20 billeder der er gode - resten må kasseres. Sådan er vilkårene.

  SvarSlet
 4. Du skal ikke tage det så tungt med skvalderkålen. Jeg har masser i min vilde have. Det vigtigste er, at det man vil have til at gro, gror. Jeg luger omkring sarte vækste,r eller hvis det gror op imellem planterne. Skvalderkål kan godt være en smuk bunddækkeplante.I øvrigt har jeg masser af storkenæb, der er gode til at tage kampen op.

  SvarSlet
 5. Din porcelænsærenpris ser SKØN ud... :o)

  SvarSlet
 6. Har selv lige prøvet at fotografere min porcelænsærenpris, men den bliver ikke rigtig i farven. Den har så fine tegninger.
  Skvalderkålen har vi vist alle :-)

  SvarSlet
 7. Det er et smukt match med bluebelle, ærenspris og forglemmigej........Men ærenspris er helt unik.

  SvarSlet
 8. Din Ranunculus Acris Sulphureus er rigtig sød :-)
  Kender godt det med at specielt helt gule blomster kan være svære at få rigtig gode på billeder, synes ofte de bliver til en gul masse, hvor alle de fine linier ikke kommer ordentlig frem.

  SvarSlet
 9. Porcelænsærenpris er simpelthen uimodståelig - min (lille bitte eksemplar) er også lige sprunget ud, og jeg nyder den.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 10. Fine fotos,og ja det kan være vanskeligt at gengive farverne korrekt,helt klart bedst at tage foto en overskyet dag,men det afhænger også af udstyret:)
  Det ser meget frodigt ud,men det skyldes nok alt regnen!!

  SvarSlet
 11. Skønne billeder. Forstår evigt godt din kærlighed til koldt gule blomster (her hedder de fesengule og er også højt elskede). Både græs og skvaldekål i bedene er også lige min stil, der er da intet smukkere end blomstrende skvalderkål. Mht. til dit problem med at billederne bliver for mørke, så prøv at stil på kameraets hvidbalance!
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Kender det godt med de lyse gule farver. Så yndig din porcelænsærenpris er.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 13. Hej Berit

  Er begyndt udelukkende at fotografere i det format der hedder RAW, det giver langt bedre mulighedder for at tilrette det hele - idet billedet er de rå data fra kameraets sensor, som man siden laver det til jpg i computeren.

  Din ærenpris ser rigtig godt ud!

  En dejlig dag herfra

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg