Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

lørdag den 11. maj 2013

Husk i år.....

På min huskeliste til fotografering i haven står der blandt andet:

Husk at tage billeder af hele blomsterbedet - jævnligt over hele sæsonen med minimum en måneds mellemrum.
Det er også et godt tip selv om du ikke har en egen haveblog.

Billederne kan være gode "huskesedler" og inspiration når du om vinteren sidder og planlægger indkøb af planter og frø.

De tidligste billeder fra bedene med blomstring af løgplanter bruger jeg, når jeg skal bestille nye løg om efteråret - det er så lettere at se hvad der mangler. Efter indkøb af løgene, så kan man også bedre se på billedet hvor der er frie pladser eller visuelt mangler noget.Husk at tage billeder af gode partnere i blomsterbedet - en, to eller tre stauder/løgplanter/1-årige, som klæder hinanden.

Det kan over årene være godt at se lidt i billedarkivet og få genopfrisket gode sammensætninger, som af en eller anden årsag er "forsvundet" fra haven.
Jeg kan på billedet herover, se at jeg da skal have købt en lysegul lupin igen - den er forsvundet for mig. (Lupin beskrives ofte som en kortlivet staude)


Få et varietet billedarkiv - hvis du gerne vil deltage i diverse konkurrencer på nettet.
Skriv div. etiketnavne på alle billeder, så de er lette at finde frem igen.

Jeg ville i år gerne deltage i HAVEFOLKET´s konkurrence om "Vis dit skønneste farveflor" , men jeg synes at jeg havde alt for få billeder at vælge i mellem.

Jeg valgte det ovenstående billed helt tilbage fra 2011 - og jeg er heldig at det nu er kommet med i finalen.

Besøg ovenstående links og få megen god inspiration.

   
 
 
 


12 kommentarer:

 1. Ja det er altid en god ide med billeder hen over sæsonen.....man husker ikke så godt i længden som man troede da man gravede noget ned og tænker: "det kan jeg sagtens huske" :0) - jeg kan i hvert fald ikke og har lært på den konto ;0)

  Har just plantet mine/dine porcelænsærenspris ud - denen gang blev det en succes....og jeg takker endnu en gang for frøene søde ;0)

  knus Dorthe

  SvarSlet
 2. Det er også et smukt flor Berit, tillykke med finale pladsen :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 3. Hej Berit,
  Dejligt flor i bedet. Fortjent finaleplads - tillykke med den.
  Ja jeg skal ihvertfald husk at tage flere billeder af bedene.
  Det vil kunne hjælpe med at "fylde ind med de rigtige."
  God søndag.

  SvarSlet
 4. Goda råd! Det blir lätt så att bilder tas på enstaka blommor, dvs helheter skildras inte. Och hur bädden utvecklas över tid.
  Härlig bild du visar... Lycka till!
  Ha det gott
  /Katarina

  SvarSlet
 5. Jeg opdagede også at jeg slet ikke havde billeder, som kunne bruges til konkurrencen. Jeg havde mange solister, men manglede et billede af hele orkesteret. Dem vil jeg tage flere af i år.

  SvarSlet
 6. Det er en god ide med oversigtsbilleder af hele bede :-)
  Jeg har selv haft stor glæde af, at jeg tog billeder af mit nyanlagte skovbed sidste år.

  Skønt bed :-) Jeg kan godt li blandingen af de blå og gule blomster, og irishovederne som stikker op, skaber en lethed over bedet :-)

  SvarSlet
 7. Ja, hvor har du ret! I øvrigt et rigtigt dejligt flor, du har på dit billede. Gule liljer og blå iris, fin sammensætning.

  SvarSlet
 8. hvor er det en god ide, jævnligt at tage "total"-billeder af blomsterbedene, hukommelsen er som regel ikke så god som man tror. Smukt med de gule og (lyse)blå farver..... den sammensætning kunne jeg godt tænke mig at dyrke lidt.

  SvarSlet
 9. Godaften Berit.Tak for påmindelsen om at tage billeder af hele blomsterbedet.Kan se at vi er rigtig mange der tager nærbilleder af blomsterne.Og tillykke med finalepladsen.Jeg er også begyndt at registrere alle mine bed........kan jo ikke huske alt det man planter ud.God aften Jette

  SvarSlet
 10. Jeg tager det til efterretning. Jeg er nemlig ikke ret god til at tage billeder af hele bede eller større dele af haven. Det glemmer jeg, og jeg mangler det tit ;-)

  SvarSlet
 11. Very Nice Blog Congratulations

  SvarSlet
 12. super hyggelig blog du har og jeg har osse linket til dig, du må gerne linke osse hvis du har lyst ingen tvang. tak for din hjælp med at blive optaget i haveblogs. kikker ind hos dig igen snart
  xx dorte

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg