Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 28. april 2013

Min første hvide pæon

Jeg fik en dejlig værtindegave her i weekenden - en hvid pæon. Min veninde kunne huske at jeg sidste år snakkede om at lave et pæonbed.
Der var bonus med ved planten, da der var en selvsået akeleje i kanten af potten - den kom med ned i bedet og så må vi se hvilken farve den har når den blomstrer senere på sæsonen.


Her er den lige før den bliver plantet ud i mit lille nye bed som starter med blomstring af  gamle pæoner fra svigermors tid og ender i div. pink og lyserøde stauder midt på sæsonen. Ja - I læste rigtigt - jeg har besluttet mig for mit første pink blomsterbed ( men...det er omme bag ved huset, så det ikke bliver for overvældende for mig).

Jeg huskede at få taget et billed af planteskiltet, så det altid er "lige ved hånden" i mit Picasa billedarkiv, når jeg blogger. Jeg giver billedet en etiket der hedder "planteskilt" foruden de andre navne jeg sætter på det.


Blomstringen er i øvrigt og som sædvanlig meget sen i min sommerhushave i forhold til hvad jeg ser i byhaven og på mange andre haveblogs.

Det er kun mini-påskeliljer der er i blomst - de store påskeliljer står på spring til at åbne sig. Det må være det kystnære kolde klima, der forsinker al vækst!
 
Jeg må til sidst vise jer denne lille charmerende fyr, som Fru Friis et tidligere år har omdøbt til Pjuskelilje i en kommentar her på bloggen.
Den hedder rigtigt "Rip van Winkle" og er rimelig nem at få fat på herhjemme. Den er ca. 20 cm høj.

 
 
 

8 kommentarer:

 1. Herligt med nye planter og den Pæon der flot ud,vil sikkert gøre sig godt med dine andre lyse blomster.

  SvarSlet
 2. Nej hvor er det en dejlig gave :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 3. Jamen Berit... Jeg fik ikke læst længere end til lyserøde stauder, nye spændende tider i irishaven. Ej, pjat til side, jeg glæder mig til at følge med. Hvide pæoner, kender ikke præcis denne, kan man aldrig få for mange af, ej heller akelejer, synes. Kh Anne Mette

  SvarSlet
 4. Den slags gaver bliver man simpelthen så glad for.

  SvarSlet
 5. Glæd dig! Sådan en hvid pæon er jo bare skøn!

  SvarSlet
 6. Pæoner og akelejer en skøn blanding.......så er det spændende at se hvilken en farve den får din akeleje. Er du til hvide akeleje samler jeg gerne frø til dig, når den tid kommer!

  SvarSlet
 7. Hej Berit

  Tillykke med bonderosen - "Alba Plena" (= hvid fyldt) er en gammel kulturpæon udvalgt i naturen, og således ikke et egentligt kryds.

  Sjovt med akelejen - måske den også er hvid?

  Du må have en dejlig dag!

  SvarSlet
 8. Sikke en skøn gave. Jeg håber at det hele kommer til at trives hos dig.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg