Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 7. oktober 2012

Det er da mageløst

Se disse fantastiske svampe der stod lige ved vores indkørsel til sommerhuset - det er da mageløst. Mageløst er et udtryk, der ikke bliver brugt så meget nu om dage - men det er et af min mands yndlingsudtryk.Vi fik lige tid til en dagstur til sommerhuset i dag. Det passede mig rigtig godt for jeg have i denne uge modtaget en dejlig plantepakke fra Lisbeth i Høneballehaven og jeg ville jo gerne have planterne i jorden hurtigst muligt.

I pakken var der nogen specielle iris som Lisbeth og jeg har fået fra Jan i Spanien - Jan har havebloggen "En irismark i Spanien".

Søde Lisbeth havde lagt mange ekstra planter fra sin egen have med til mig og også en pose frø.


Øverst til højre er en Iris Germanica ( bliver blå/gul) og en lille tot prydgræs. Nederst er der til venstre Eng-forglemmigej som er sommerblomstrende (juni-august) og til højre den nye art Iris Norrisii som kom hele vejen fra Spanien.
Notesbogen øverst til venstre synes jeg bare pyntede lidt på fotoet. Den er en gave fra min veninde og den bruges aktuelt til at lave "flytte-tegninger" for alle stauderne.

Alt kom i jorden efter at der først var flyttet lidt rundt på et par andre stauder. Iris Norrisii blev delt i 2 x 3 stk og placeret i to forskellige bede. Så kan jeg se om placering sol/skygge-timer har meget betydning for den.

Sådan ser der i øvrig ud i Irishaven på en efterårsdag:

15 kommentarer:

 1. Wauw for en dejlig pakke! Held og lykke med planterne!
  Ja og mageløst med de smukke svampe.... ;O)

  SvarSlet
 2. Det var virkelig en flott pakke! Håper de vil trives hos deg da. Må være stor overgang fra Spanias varme klima til fuktig høstvær i Danmark! :-)

  SvarSlet
 3. Godt at høre at de nu er plantet ved sommerhuset. Vi håber de vil gro godt til der. Med hensyn til farven på din skægiris, står det hen i det uvisse, indtil den blomstrer. Kort efter blomstring kan jeg ikke huske hvad farve den klump havde :) Jeg tør heller ikke love, den blomstrer næste år, men forhåbentlig i 2014.

  SvarSlet
 4. En utrolig verden som blogland åbner, og en gavmildhed uden bagtanker. Jeg vil glæde mig til at se de fine iris til foråret eller deromkring. Rød fluesvamp smuk men vist ikke videre anbefalesesværdig i middagen...

  SvarSlet
 5. Godaften Berit.Dejlig pakke du har fået.Ja! bloggerne er gavmilde.Smuk svamp,men er den ikke giftig?Har også lige delt nogle iris der var blevet alt for store.Det gælder om at nyde de dejlige efterårsfarver inden det er slut.Knus Jette

  SvarSlet
 6. Ih, hvor det flyver rundt med pakker og breve her i blogland - det er helt mageløst :) Din irishave ser nu dejlig ud også i efterårsfarver.

  SvarSlet
 7. Jamen det er da et mageløst syn. Fluesvampene er så flotte - og så gyser det alligevel altid lidt i mig når jeg ser dem ved tanken om at det er giftige.
  Det er også mageløst at du har fået tilsendt spændende planter fra Spanien og Samsø - det er så dejligt at dele sin interesse:) Notesbogen er fin og ser ud til at være perfekt til havenotater og skitser.

  SvarSlet
 8. Virklig flotte svampe :) haber du kan fa I.norrisii til at trives.....

  SvarSlet
 9. Det er nogle mageløse svampe du viser, Berit! Dejligt ord....
  Så har Lisbeth fra Høneballe været på »spil« igen, det søde menneske! ;0)
  Spændende med nyt til haven fra 2 x S........

  SvarSlet
 10. Skønne svampe, man forventer næsten at der kommer små nisser traskende mellem svampene. De er både mageløse og eventyrlige :) Hvor ser irisbedet stadigt godt ud. Glæder mig sådan til mine ny iris dukker op i haven næste år.
  Kh Helle

  SvarSlet
 11. Hej. Sikke nogle flotte gaver, du har fået. Det er spændende med iris, jeg kan rigtig godt lide alle former af den. Sikke nogle svampe du har fået dig. Jeg synes også de er mageløse!

  SvarSlet
 12. JA, Berit, det ER mageløst!!! Og glæden ved at glæde og glædes er vidunderlig! Tænk alligevel helt fra Samsø og SPANIEN!

  Og så er du altså også MAGELØS, Berit! Lidt at sammenligne med frø og planter. Du spreder glæde! 1000 tak for pakken, Berit, du har glædet mig mere end jeg kan beskrive (selvom jeg har prøvet).

  Knus og dejlig lørdag.

  Marianne

  SvarSlet
 13. Dine Fluesvampe er bestemt mageløse !
  Holder rigtig meget af efteråret med alle des farver, frugter og dufte :-)

  Skøn pakke !

  SvarSlet
 14. Dejlige røde farver på alt fra svampe, blomster og bær...så er efteråret værd at tage med!

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 15. Mageløs er da lige det rigtige ord. Hvor ser de svampe fine ud. Det gælder om at holde øje med efterårets skønheder. De begraves let i blade, brunt og gråt.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg