Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

torsdag den 8. december 2011

Jeg faldt i frøfælden igen

Jeg havde ellers tænkt at jeg ikke skulle bestille nogen staudefrø i år, da jeg har så rigeligt med hjemmehøstede frø, samt rigtig mange dejlige små bytte- eller forærings-frøposer.

Geranium Sylvaticum - billed lånt fra Susannes Blomster Cafe
Da jeg besøgte bloggen Akelejer og andet - så fandt jeg en fane med geranier/storkenæb, hvor Susanne anbefaler dem hun synes er nemmest efter at have afprøvet ca 60 forskellige.

Billed lånt hos Susannes Blomster Cafe


Når man som jeg er nybegynder, så kan man jo ligeså godt lytte til de erfarne havefolk.
Jeg fik jo lyst til at eje nogen af disse nemme skønheder og har så købt nogen frø i Susannes webshop Susannes Blomster Cafe .


På Marlenes blog Staudefeen kan man også se rigtig mange forskellige storkenæb - der har hun lavet 3 blogindlæg om henholdsvis lyserøde - hvide og blå storknæb.
De indlæg kan virkeligt anbefales - men pas på.....der er smittefare!


G. 'Crystal Lake' - billed låndt hos Staudefeen
Til foråret vil der være en del forskellige storkenæb at købe i Marlenes webshop lover hun - det glæder jeg mig til da jeg kun har 3 storkenæb og det er jo alt for lidt :o)
15 kommentarer:

 1. Hej Berit
  Hvis du kommer med til haveblogger træf hos mig d. 19. maj, kan du få flere, jeg har rigtig mange. Dog ikke af den der fine slags du viser, men jeg har forskellige lyserøde og nogle blå og en enkelt mørk.

  SvarSlet
 2. Ja den fælde er ret nem at falde i, især når man ser de dejlige billeder;) Jeg købte nogle Geraniumfrø i sensommeren og de skulle sås med det samme - der kom som sædvanlig her hos mig ikke en eneste spire. Jeg må erkende at staudesåning ikke er min spidskompetence med mindre det er MEGET nemme stauder så jeg må og vil helt sikkert shoppe Geranium hos Marlene:)
  Jeg har hørt så meget godt om Geranium Nodosum - de vælter ikke.

  SvarSlet
 3. Kære Berit
  Så får du forhåbentlig ikke regelmæssige besøg af rådyr!
  Her fouragerer de hver dag, og geranier er nok deres absolutte livret, så nu har jeg opgivet dem, som ikke er arvestykker, dvs dem, som stammer fra min mors og før hendes min mormors have.
  Når de blomstrer, skal de så til gengæld som alle roserne puttes hver aften med fleece, som fjernes igen om morgenen efter rådyrenes spisetid.
  Happy Computer Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 4. Hej Berit. Håber du kommer til at befinde dig godt i 'frøfælden' når du får gang i frøene. Geraniefrø er nemme at så. Bare husk at de skal have en kulde periode. Lidt tålmodighed skal der dog til, da de ført blomstrer andet år....med få undtagelser :O)

  Lisbeth; jeg har også sået i august/september. Frøene spirede i april året efter....så lad endelig potterne stå til foråret! Og Nodosum er en af de Geranier der ikke vælter. En smuk Geranie :O)

  SvarSlet
 5. Geranier er da også smukke, så jeg kan da godt forstå, du faldt i den fælde! Er enig i at det er en nem plante, der endog villigt lader sig dele. Har aldrig prøvet at så dem, så det vil jeg overlade til dig, og høre om det så er en god idé. De viste er da også usædvanligt flotte.

  SvarSlet
 6. Geranier er da også smukke, så jeg kan da godt forstå, du faldt i den fælde! Er enig i at det er en nem plante, der endog villigt lader sig dele. Har aldrig prøvet at så dem, så det vil jeg overlade til dig, og høre om det så er en god idé. De viste er da også usædvanligt flotte.

  SvarSlet
 7. Hihi ikke lokke...ikke lokke. Nå pyt jeg må ind og kigge på de storkebæk. Har forskellige i min have, men har endnu ikke opdaget hvordan pokker man får før fra dem:)

  Tak for kigget......hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 8. Ih altså Berit, og så i december :-)
  Og jeg ønsker mig også geranium sylvaticum til mit skyggede sol og måne-bed. Det kan du altså ikke være bekendt, nu er den på min frø-ønskeliste til foråret, suk :-)

  SvarSlet
 9. Lisbeth/Høneballehaven - Samsø d 19/5 står højt på listen - jeg kommer hvis der ikke er konfirmation i omgangskredsen.
  Lisbeth/Countryliv - jeg har haft o.k. held med staudefrø af egen høst. Storknæb phaeum gik let med spiring. Forstår på Susanne at storkenæbsfrø skal have kulde.
  Jytte - åhh nej, jeg vidste ikke det om storkenæb og rådyr. Rådyrene er værst hos mig om vinteren og tidligt forår (kirsebærlauerbær og tulipaner) så jeg håber de holder sig fra mine storkenæb.
  Susanne - jeg har tålmodighed. Jeg synes det er lidt hyggeligt og facinerende med frøsåning.
  Bente - jeg skal prøve at få berettet om projektet, ellers må du gerne huske at spørge til det.
  Lise Lotte - jeg kan måske finde fotos af frøstandene og vise dig :o)
  Hanne - ja, man kan da ikke få for mange hvide planter til halvskygge.

  SvarSlet
 10. Uha ja Berit......det smitter - men det gør ikke så meget når det er den bacille der spredes ;0) Crystal Lake er da super sød.....forstår du har tabt dit hjerte til skønheden ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 11. Glæder mig til foråret til at se dit resultat med frøsåning. Jeg forsøger for første gang at så frø fra egne stauder/sommerblomster.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 12. Det kan jeg godt forstå. Jeg har også forelsket mig kraftigt i storkenæb, efter Marlenes fantastiske indlæg.

  SvarSlet
 13. Tak for linket ;-)

  Ja, jeg får en del hjem til foråret - og nogle er klar i løbet af maj, men mit sortiment bliver ikke som for nogle få år siden, hvor jeg havde det største Geranium sortiment i Danmark. Der er simpelthen ikke salg i dem - desværre.

  Men mon ikke det kommer igen - mere eller mindre - nu når Birgitte Husted udgiver sin Geraniumbog igen her til januar :-)

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Ja, det er svært ikke at falde i frøfælden - jeg er lige faldet i din! og har lagt en kommentar dér om hvilke frø jeg kunne ønske mig.

  Jeg har med held sået stauder før, men har ikke sået geranium, men i sommers høstede jeg nogle frø fra haven, så nu skal det prøves.

  SvarSlet
 15. ฝาก20รับ100 pg ล่าสุด การฝากถอนในเกมสล็อต PG SLOT เป็นกระบวนการที่ง่ายสะดวกสบายทำให้ผู้เล่นสามารถเข้ามาเล่นเกมได้โดยไม่มีความยุ่งยากมากมาย นี้คือขั้นตอนที่ทำให้การฝากถอนใน PG Slot

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg