Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

tirsdag den 20. december 2011

Hvis flammebedet bliver for kedeligt ensfarvet...


....Så er her en god løsning.  Tilsæt det orange bed lige mængder rødlilla og gule farver - og så er det pludselig blevet et intensivt farvebilled i Kenzo-stil.

Jeg blev inspireret til dette indlæg af den skønneste buket som min mand fik i fødselsdagsgave for et par dage siden. Straks var jeg helt forelsket i denne farvesammensætning og udbredte mig om hvor skønt det kunne se ud som et staudebed.


Så måtte jeg jo lige ind i mit billedarkiv i picasa og se hvad jeg havde af blomster i de farver. Jeg lavede lige en collage der kunne give lidt inspiration til mig selv og måske også jer andre derude i blogland. 


Blomsterne her i collagen er dog ikke i blomst samtidigt - så det vil blive et større projekt at nå til drømmebilledet.

18 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med dig i at det er nogle skønne farver sammen. Ja jeg ved sørme ikke hvad der går af mig, for jeg plejer hverken at være til gule eller orange farver i haven, men sammen med de lilla farver ser det altså bedårende ud.
  Julehilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 2. Fine farger:) Et slikt bed skulle man hatt! Synes du har veldig praktiske og brukervennlige innlegg; tips på frø, rabatter o.l. Kjempeflott! Jeg blir følger:)
  Ha en fin kveld!
  Maria

  SvarSlet
 3. Det er godt nok en flot buket. Jeg ville aldrig drømme om at sætte de farver sammen, men hvor ser det godt ud. Stof til eftertanke :o)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. En temmelig fræk sammensætning, det ser super ud. Spændt på om du kan omsætte det i et bed :o)

  SvarSlet
 5. Skønne blomster, men jeg er jo også vild med de "lidt brændte" gul - orange farver.

  SvarSlet
 6. Sikke nogle skønne glade farver Berit :-)

  Efter succesen med mit kulørte tulipan-bed i stort set disse farver, så har jeg faktisk også gået og leget med tanken. Men jeg har ikke rigtig turde gøre noget ved det endnu.

  Nu vil jeg da spændt følge med, og se, hvad du kan udvikle det til , og så vil jeg da ikke helt udelukke, at jeg måske springer med på vognen senere - hvis jeg tør :-)

  Knus
  Signe

  (Jeg ved ikke, om du lige kan huske mit tulipanbed - ellers er der et link her: http://signesvals.blogspot.com/2011/04/tulipaner-i-eftermiddagssol.html)

  SvarSlet
 7. ganske flotte farver, hvorfor burde man altid kun have gule- røde- flamme- bede i haven, når man kan give et BRAG af farveblandinger !!

  SvarSlet
 8. Skønne, skønne farver - også en sammensætning efter mit hoved :-)

  Birgit Reimer fra Mathildestiens Planteskole har netop i sin bog skrevet om Kenzobedet - ved ikke, om det er hende, der har opfundet udtrykket?? (Bogen findes på min blog - Staudefeen).

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Uhm Berit......så bliver man da glad i låget her en mørk december morgen. Kan godt forstå du følte dig inspireret af den smukke smukke buket.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Det ser kanon godt ud. Selv går jeg med en drøm om at lave et "skrig orange og pink bed". Det liver gevaldigt op, ikk´.

  SvarSlet
 11. En billede collage kan bruges til mange ting. Det er et brag af et farve symphoni der vil noget. Wauw!!

  Ha' en dejlig aften ;)

  SvarSlet
 12. Dejlig sammensætning, du har stillet op, gid skidtet dog så gad, at blomstre på samme tid;-)
  Jeg købte i foråret, nogle "american revolution" dagliljer, men de blomstrede ikke i sommers. Har du erfaring med denne kultivar? Jeg er ikke så skarp i dagliljer og kunne godt bruge et ekspertråd...

  SvarSlet
 13. Sikke en skøn buket og en rigtig god ide du fik og lavede en collage af dine blomster i de farver - det er en utrolig flot sammensætning og nu har du udgangspunktet til et bed der kan udbygges så de kan blomstre sammen med nogle;) Jeg villle helt klart supplere med nogle mørkløvede planter også.

  SvarSlet
 14. Hej IrisHaven
  Du og din familie ønskes en rigtig glædelig og godt nytår :)

  SvarSlet
 15. Hej Berit

  Det er bare nogle flotte farver, du har sat sammen - skønt med en lidt fræk sammensætning.

  Rigtig glædelig jul til dig og familien.

  kh Ulla

  SvarSlet
 16. Ja, jeg kan jo ikke være mere enig med dig, Berit, for det er jo netop de faver jeg har i min Orange Have. Jeg synes at det gule liver op i bedet og er selvskrevet, og det bordaux-over-i-mørk-pink binder mit bed sammen med resten af haven, fordi jeg også bruger den farve andre steder.
  Ih hvor er det skønt, at vi snart skal igang med at planlægge derude igen :-)
  Og heldige din mand, at få sådan en skøn buket.

  SvarSlet
 17. Tak for frøene. De kom lige her før jul, og så har vi ellers haft nok at se til. Glæder mig meget til at se om de vil bo her hos mig. ;)

  Buketten er smuk, men din collage, - hvor er den altså bare lokkende. Jeg har jo gult i haven, og de mørkere røde. Men hvor ser det lækkert ud sammen. Tak for inspirationen

  knus fra
  Eva

  SvarSlet
 18. Smuk buket.

  Jeg holder meget af gul og orance farver og jeg har flere i mine staudebede. Jeg kan ikke sætte farver sammen, så her er farverne blandet. Nok noget anderledes end man ellers ser, men hvorfor skal alt nu passe sammen....

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg