Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 2. oktober 2011

Clematis med miniblomster

På min gåtur i sommerhusområdet, så jeg denne fine clematis vokse på et raftehegn. Den er speciel ved at blomsterne er meget små - diameter ca 4 cm.


Jeg var heldig, at der var et planteskilt - så jeg også kunne se, hvad det var for en art og denne gang huskede jeg at få et foto af skiltet. Clematis Flammula.


Det bliver spændende at se, hvor stor den bliver og hvor hurtigt den vokser. Ejeren kom ud til mig mens jeg fotograferede og fortalte at den var plantet i år. Så den har allerede vokset sig pæn stor på en sæson.Til sidst skal I lige se endnu en Blåskæg - denne gang fra min bror og svigerindes terrasse, hvor jeg så denne lille busk for første gang for 3 år siden.


Der er nok en 3-4 buske plantet i række - de er omkring en meter høje her hvor de vokser under optimale forhold.

Så kan I vel godt forstå, at jeg straks ønskede mig sådan en sensommerblomstrende busk og købte en - men som jeg fortalte jer for et par indslag siden, så fik jeg ikke placeret den under de rigtige lysforhold og har nu måtte flytte den til et sol-bed.

12 kommentarer:

 1. Yndig clematis, og skønt med en busk der blomstrer her hen på efteråret :-)

  SvarSlet
 2. Klematisen er veldig søt med alle de hvite blomstene .
  Ha en fin søndag , Marit.

  SvarSlet
 3. Din Clematis ligner Clematis Vitalba, men når jeg googler er denne jo også en skovranke OG vellugtende:o) Jeg gætter på at den bliver stor, men er det ikke også lige det man ønsker sig?

  SvarSlet
 4. Hvor er det en sød klematis. Og skønt at se, hvor fin blåskægen kan blive - jeg har nemlig sået nogle stykker i foråret, som jeg håber, jeg kan få glæde af til næste efterår :-)

  SvarSlet
 5. ......tror også jeg er ved at forelske mig i blåskæg efter dine indlæg om denne efterårs blomstrende busk - skønt med noget der har sit højdepunkt når alt andet er på hæld :0)

  Den er super sød og fin den clematis og hvis den som Lisbeth skriver oven i købet dufter ja så er den da helt fantastisk :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 6. Jeg købte Flammula d. 7.9. i år, så min er ikke blevet så stor endnu, men den dufter så skønt, og jeg glæder mig til at den bliver lige så stor, som den du viser her.

  SvarSlet
 7. Den søde Clematis er også på min ønskeliste. Jeg så den i Tårbæk for nogen tid siden, hvor den dækkede et helt hegn, og så duften.
  Det var da pænt af have-ejeren at han havde ladet både navn og pris sidde på til os :-D

  SvarSlet
 8. Uhm, Flammula må straks på ønskelisten. Hvor blåskæg jo allerede står med al din 'reklame' :) Godt med en vinter snart (nej, ikke helt, vel?) til at finde plads...

  SvarSlet
 9. Dejlig, dejlig klematis og den blåskæg er da lige dig :-)

  Tillykke med fødselsdagen den anden dag. Godt, at du lavede den blog for ellers havde vi jo aldrig lært hinanden at kende :-)

  Højt hurraaaaaa her fra
  Birgitte

  SvarSlet
 10. Sikke en dejlig klematis. Roser og klematis kan man da ikke få for mange af :-) Jeg har selv tilføjet 7 nye klamatis til min lille have denne sommer. Havde i forvejen et par stykker. Glæder mig til at se, hvordan de udvikler sig næste sæson.

  SvarSlet
 11. Meget yndig clematis. Den skal lige skrives bag øret ;-)

  SvarSlet
 12. Fin, fin clematis som man da kun kan ønske sig :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg