Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 21. august 2011

Der var jeg heldig


Jeg har flere gange denne sæson oplevet at eneste eksemplar af en blomst i sommerhushaven har blomstret, mens jeg var i storbyen eller på ferie.

Denne gang var jeg heldig - jeg har en blå syriske rose, som blev flyttet sidste efterår år fra vantrivsel i et halvskyggebed til det nye solbed. Den havde desværre kun fået 8-10 knopper og de fleste blev gule og faldt af  - sikkert på grund af flytningen og det specielle vejr i år. 


De tre knopper, der overlevede har alle blomstret for mig her i weekenden - og glad er jeg !


Et andet sted i haven står en syrisk rose der er hvid med rød hals - den er sen på det på grund af sit voksested i halvskygge. Den har mange knopper og de første er nu sprunget ud - men de ser anderledes ud i år, hvor de nærmest er lidt dobbelte - mystisk !  Jeg håber den bliver enkeltblomstrende igen til næste år ligesom den blå.

Har I oplevet det samme med jeres syriske roser ? 

Et af weekendens projekter var at få startet på oprydning i børnehaven/skærehaven og få den udvidet til dobbelt størrelse.  Jeg har efterhånden alt for mange Katost i både hvid og pink - men så ville min nabo gerne have nogen af dem og de blev straks båret derind. Det gav "luft i bedet".

 

Hele weekenden gik turen ofte forbi bedet med efterårshindbær "Autumn Bliss" - de er lige begyndt at få modne bær og de vil fortsætte helt ind i oktober. Uhmmm!9 kommentarer:

 1. Den blå syriske rose er fantastisk smuk :-)
  Jeg købte en sidste forår, men den gik desværre til i vinter :-(

  SvarSlet
 2. Du kan se syriske roser på mit indlæg fra i går. Håber du får lige så meget held med dine. Jeg har ikke oplevet dobbelte blomster på mine, men derimod har de skiftet farve. Så to af buskene er tofarvede. Jeg kan nu bedst lide de lilla.

  SvarSlet
 3. Det var godt at du fik lov ar opleve blomsterne denne weekend:) Udvidelse af et bed? God arbejdslyst;)

  SvarSlet
 4. Smukke syriske roser. Har ikke oplevet dem som dobbelt. Men at de mistrives i halvskygge må jeg tilstå er et problem hos mig. Dejligt at se det lykkedes dig at flytte dine og få lidt blomstring trods alt.
  Mums hindbær - de ser gode ud.

  SvarSlet
 5. Uhmm hindbær, jeg savner dem vi har desværre ikke plads i vores nuværende have, jeg har altid haft hindbær i haven til egne lagkager og tærter.
  De syriske roser er dejlige, blomstre fra nu til frosten og stiller ikke store krav, blot varmt og solrigt.....Tja DK kan være lidt på nordgrænsen, men desto større glæde når det lykkes.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Det var pænt af din syriske rose, at blomstre mens du var der til at se den. Den ville nok takke dig, fordi den fik lidt mere sol :-)
  Jeg har heller aldrig oplevet at blomsterne er skiftet til dobbelte, men indtil videre har jeg også kun min blå, som blomstrer. Resten af mine står i for meget skygge :-)
  Det lyder spændende med udviddelse af børnebedet, så bliver der plads til endnu flere plante-babyer :-)

  SvarSlet
 7. Jeg befri dig gerne for katost :))

  SvarSlet
 8. Ind i mellem er man bare heldig :-). Vores syriske rose har aldrig blomstret. Vi har vel haft den et par år. Nu er den blevet flyttet mere i læ, så håber vi.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 9. De er smukke dine havehibiskus, jeg har en der er dobbelt, men det var den da jeg købte den.
  Annette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg